Головна Новини Світ Великобританія У Великобританії будуть видобувати золото з електроніки
commentss НОВИНИ Всі новини

У Великобританії будуть видобувати золото з електроніки

З плат будуть видобувати паладій, мідь та срібло

21 жовтня 2021, 16:40
Поділіться публікацією:

В Уельсі зведуть новий завод, що перероблятиме стару техніку та електроніку. Це не лише вирішуватиме проблему зі сміттям, а й приноситиме прибутки. Адже учені з'ясували як видобувати золото та дорогоцінні метали з мобільних телефонів, ноутбуків. Ідея побудувати завод належить британському королівському монетному двору. Про це повідомляє Reuters.

У Великобританії будуть видобувати золото з електроніки

Королівський монетний двір запустить завод, фото з відкритих джерел

Завод, який зведуть, буде переробляти сотні кілограмів старої техніки задля видобутку звідти золота та інших дорогоцінних металів. Такі метали використовують для плат та інших деталей через їхню високу провідність.

До проекту підключилися підприємці з Канади. У компанії Excir є технологія, що за допомогою хімічних розчинів вимиває золото та срібло з друкованих плат. Технологія працює без нагрівання, вона наразі тестується. За допомогою інноваційного методу можна отримати чисте золото 999,9 проби. Крім золота з плат будуть видобувати паладій, мідь та срібло.

Представник королівського монетного двору Шон Міллард, директор з розвитку, наголосив, що завод буде обробляти сотні тонн старої техніки, видобуваючи звідти кілограми цінних металів.

За підрахунками експертів, протягом 2021 року було викинуто компонентів телефонів та ноутбуків понад 57 мільйонів тонн. Людство все більше викидає електроніки й за 9 років може назбиратися чимало тонн телефонів та старої техніки.

Як повідомляв портал "Коментарі", Apple випустили нову версію AirPods. Новинка була представлена на другий осінньої презентації компанії. В ході прямої трансляції стало відомо про новий дизайн і можливості гаджета.

Також ми писали, чому варто заклеїти камеру на ноутбуці. Особисті дані користувачів мережі не захищені на 100%, оскільки шахраї розробляють все нові й нові схеми, щоб отримати якусь конкретну інформацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

зелёная плесень

21 жовтня 2021, 16:05

Советский миллионер член КПСС Тарасов "поднялся" на этом ещё в 80-х, уплатил партвзнос в такой сумме, что тут же был с позором исключён из рядов - не имел права получать больше своего партийного босса. Остальные мудро "тихушничали". Сколько лет прошло и весёлые роджеры вдруг выдали секрет полишинеля как ноу-хау...


Новини