Головна Новини Світ Великобританія У Великобританії почали масову вакцинацію громадян
commentss НОВИНИ Всі новини

У Великобританії почали масову вакцинацію громадян

Першими щеплення отримають медики та літні люди

8 грудня 2020, 09:48
Поділіться публікацією:

Влада Сполученого Королівства приступила до вакцинації громадян від коронавірусу. У країні оголосили так званий V-Day — 8 грудня стартує програма масових щеплень. Згідно з планами на першому етапі в Британії прищеплювати будуть медиків і літніх людей. Для цього на території країни розгорнули близько 70 спеціалізованих центрів.

У Великобританії почали масову вакцинацію громадян

У Великобританії стартувала кампанія з масової вакцинації

Відзначається, що Великобританія стала першою країною у світі, яка застосувала вакцину від компанії Pfizer. Вакцинація для англійців є добровільною. Сама кампанія триватиме як мінімум до весни. Поки уряд має у своєму розпорядженні вакциною в кількості 8000 тис. Доз, однак влада вже закупила ще 40 млн, які будуть доступні у 2021 році.

"Ми згадаємо сьогоднішній день, V-Day, як ключовий момент в нашій боротьбі з цією жахливою хворобою", — заявив міністр охорони здоров'я Метт Хенкок і додав, що тепер видно "світло в кінці тунелю".

Водночас прем'єр-міністр Борис Джонсон звернувся до громадян з проханням все одно дотримуватися тих обмежень, які введені в кожному регіоні у зв'язку з епідемією.

Як повідомляв портал "Коментарі", Всесвітня організація охорони здоров'я виступила проти примусової вакцинації від коронавірусу. Про це розповіла директор відділу ВООЗ по імунізації Кейт О'Брайен. Головне завдання, яке зараз стоїть перед урядом — це формування довіри громадян до вакцинації. Кейт О'Брайен передбачає, що в ряді країн може бути складна епідеміологічна ситуація, за якої влада і медичні установи будуть наполягати на обов'язковій вакцинації, але ВООЗ не рекомендує до цього вдаватися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини