Головна Новини Світ Великобританія У Великобританії почнуть лікувати COVID-19 пігулками
commentss НОВИНИ Всі новини

У Великобританії почнуть лікувати COVID-19 пігулками

Препарат вже затвердили для лікування COVID-19

4 листопада 2021, 16:55
Поділіться публікацією:

В країні вже зареєстрували пігулки для лікування коронавірусної хвороби. Про це повідомляє британське Агентство з контролю за лікарськими засобами та виробами медичного призначення.

У Великобританії почнуть лікувати COVID-19 пігулками

У Великій Британії зареєстрували ліки від вірусної хвороби, фото з відкритих джерел

У Великобританії затвердили противірусний препарат Lagevrio (молнупіравір), як такий, що є безпечним та ефективним у зниженні ризику госпіталізації та смерті у людей з легким та середньої тяжкості перебігом COVID-19. Державний регулятор схвалив перший пероральний противірусний засіб для лікування COVID-19. Виробник пігулок — компанія Ridgeback Biotherapeutics і Merck Sharp & Dohme (MSD).

Препарат діє через втручання в реплікацію вірусу та допомагає уникнути його розмноження. Препарат ефективний для вживання, коли тільки-но захворів. Ліки можна вживати людям з цукровим діабетом, захворюваннями серця.

За словами міністра охорони здоров'я та соціального забезпечення Саджида Джавіда, Великобританія стала першою країною у світі, яка схвалила противірусний препарат. Також він додав, що країна є лідером у дослідженні, розробці передових методів лікування. Доктор Джун Рейн, виконавчий директор MHRA додав, що це перший пероральний засіб для лікування хвороби.

За словами професора Сера Муніра Пірмохамеда, голови Комісії з лікарських засобів, в ході клінічних випробувань Lagevrio його було визнано ефективним у зниженні ризику госпіталізації або смерті для дорослих на 50%. Хоча пігулки не вважають заміною вакцин, адже вакцинація все одно потрібна. Як застосовуватимуть пігулки стане відомо найближчим часом.

Як повідомляв портал "Коментарі", епідемія COVID-19 триває. Відомо, де найбільший спалах і яка область вийшла в "жовту".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини