Головна Новини Світ Великобританія У Великобританії зобов'яжуть медиків вакцинуватися від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

У Великобританії зобов'яжуть медиків вакцинуватися від COVID-19

Через пандемію в країні катастрофічно не вистачає медиків і працівників соцслужб

10 листопада 2021, 11:26
Поділіться публікацією:

9 листопада міністр охорони здоров’я Великобританії наголосив, що всі медичні працівники мають бути вакциновані до квітня 2022 року. в іншому разі їх звільнять. Про це пише The New York Times.

У Великобританії зобов'яжуть медиків вакцинуватися від COVID-19

Пандемія коронавірусу у світі продовжується, фото з відкритих джерел

Водночас таке рішення, на думку профспілок, може посилити дефіцит медичного персоналу у країні. Міністр охорони здоров’я Саджид Джавід наголосив, що 90 % працівників  охорони здоров'я вже вакциновані двома дозами.

Не звільнятимуть тих людей, які мають протипоказання до вакцини, та медиків, які не хочуть вакцинуватися, і якщо вони не мають прямих контактів з пацієнтами. Наразі ж усі медики будуть працювати, поки є значне навантаження на систему охорони здоров'я. Всього в країні працює близько 1,3 мільйона медиків, але не всі з них мають контакт з хворими.

Наразі приблизно від 80 до 100 тис. медиків, за словами Кріса Хопсона, виконавчого директора Служби здоров'я, залишаються невакцинованими від COVID-19. Рішення про обов'язкову вакцинацію медиків до квітня ухвалено для Англії. Інші регіони: Шотландія, Уельс та Північна Ірландія не пропонували своє бачення на цю проблему. Повідомляється, що вони можуть самостійно приймати рішення про обов'язковість вакцинації.

Наразі в Великобританії занепокоєні кількістю вакансій в системі охорони здоров'я й тим, що критично не вистачає медиків для боротьби з епідемією. Тому там не висувають ультиматумів до працівників у цій сфері. У службі соціальної допомоги та службі здоров'я налічується від 90 до 100 тис. вакансій.

Як повідомляв портал "Коментарі", лікар розповіла про перебіг COVID-19 в дорослих і дітей і як на це впливає циркуляція вірусу грипу. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини