Головна Новини Світ Великобританія У віці 100 років помер британський ветеран сер Том Мур, який зібрав понад 33 млн фунтів для медиків
commentss НОВИНИ Всі новини

У віці 100 років помер британський ветеран сер Том Мур, який зібрав понад 33 млн фунтів для медиків

Британський герой два дні тому був госпіталізований з діагнозом "коронавірус"

2 лютого 2021, 20:04
Поділіться публікацією:

Британський ветеран, сер Том Мур, який прославився своїм парі, завдяки якому він під час пандемії зміг зібрати більше 33 млн фунтів, помер в лікарні, не доживши всього три місяці до свого 101-річчя. Інформація про сумну подію з'явилася на його сторінці в Twitter.

У віці 100 років помер британський ветеран сер Том Мур, який зібрав понад 33 млн фунтів для медиків

Помер сер Том Мур. Фото: Twitter

Два дні тому його дочка Ханна Інгрем-Мур повідомила про те, що батька госпіталізували в лікарню Бедфорд з діагнозом "коронавірус". За її словами, він вже кілька тижнів страждав від пневмонії, але знаходився вдома, з рідними, однак йому знадобилася додаткова допомога через проблеми з диханням, і його відвезли до медзакладу. Ветерана госпіталізували у звичайну палату, в підключенні до ШВЛ він не потребував.

У Twitter сипляться сотні гірких коментарів від різних людей, з побажаннями співчуттів рідним і гіркотою втрати:

"Спасибі тобі, ти був світлом, коли всі інші вогні погасли"
"Том був чудовим і давав нам всім надію в темні часи"
"Він був яскравим світлом і прикладом для всіх нас весь цей рік"
"Абсолютне натхнення. Він віддав життя служінню своїй країні і свою сім'ю"
"Ти прожив два життя: одне — довжиною в 99 років, і ще одне — весь цей останній рік"

Том Мур став відомий всьому світу, коли в квітні минулого року, в самий розпал пандемії, він пообіцяв до свого 100-річчя пройти навколо 25-метрової галявини перед будинком 100 кіл. Ветеран пересувався на ходунках, але щодня здійснював по 10 кіл по саду. Він звернувся до всіх, хто його підтримує із закликом жертвувати гроші для британських медиків. До кінця квітня він зібрав вже 13 млн фунтів, але кошти все ще надходили і після закінчення флешмобу, а до літа сума сягнула 33 млн фунтів.

Своїм прикладом Том Мур надихнув мільйони людей, а його прихильники звернулися до керівництва Великобританії з пропозицією посвятити волонтера в лицарі за такий видатний вчинок. У липні королева Великобританії провела урочисту церемонію посвяти в лицарі і нагородила Тома Мура званням "сер".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини