Головна Новини Світ Великобританія Удари вглиб РФ: стало відомо, чи надала дозвіл Британія
commentss НОВИНИ Всі новини

Удари вглиб РФ: стало відомо, чи надала дозвіл Британія

Британія досі не дозволяє ЗСУ завдавати її далекобійною зброєю удари по російській території

10 жовтня 2024, 23:45
Поділіться публікацією:

Речник прем'єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера заявив, що після зустрічі британського прем'єра з президентом України Володимиром Зеленським позиція Лондона щодо використання ракет дальнього радіусу дії Storm Shadow для ударів вглиб РФ залишається незмінною.

Удари вглиб РФ: стало відомо, чи надала дозвіл Британія

Україна домовляється про дозвіл на удари вглиб РФ. Фото з відкритих джерел

При цьому речник наголосив, що Україна має право, за певних обставин, завдавати ударів по цілях на території Росії.

"Очевидно, що ми хочемо поставити Україну в найсильнішу позицію. Але жодна війна ніколи не була виграна однією зброєю. Що стосується конкретно Storm Shadow, то позиція уряду Великої Британії щодо використання ракет великої дальності не змінилася", – заявив речник Кіра Стармера. 

Володимир Зеленський та Кір Стармер також обговорили підтримку, яка знадобиться Україні у війні з Росією в найближчі місяці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що група російських загарбників на бронетехніці прорвалася у місто Селидово у Донецькій області, повідомив офіцер ЗСУ з позивним "Алекс". За словами офіцера ЗСУ, в росіян немає шансів закріпитися у Селидово, оскільки українська армія займається ліквідацією противника. "Група російських окупантів на БТР-ах залетіла в Селидово. Смертники пролетіли "на дурачка". Наші хлопці працюють над їх знищенням. Назад у них дороги вже нема. Також у них немає можливості добитися успіху в місті", — розповів військовослужбовець.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що українська влада може бути зацікавлена в запуску виборчого процесу до завершення активних бойових дій, заявив політолог Олексій Кошель. На його переконання, до завершення активної фази бойових дій в Україні неможливо провести вибори. "Станом на сьогодні просто абсурдно говорити про можливість проведення виборчої кампанії у Покровську чи навіть Запоріжжі. Від закінчення війни до голосування має пройти щонайменше півроку. Цей час потрібен хоча б для впорядкування державного реєстру виборців", — зазначив політолог.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини