Головна Новини Світ Великобританія Уряд Уельсу планує щомісяця платити молоді по 1600 фунтів
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд Уельсу планує щомісяця платити молоді по 1600 фунтів

Почати експеримент хочуть влітку 2022 року

17 лютого 2022, 03:05
Поділіться публікацією:

У рамках урядового експерименту з базового доходу жителі Уельсу, яким протягом року виповниться 18, зможуть щомісяця отримувати по 1600 фунтів стерлінгів (понад 2000 доларів США). Про це повідомляє ВВС. Почати експеримент хочуть улітку 2022-го. Згідно з ним, учасники отримуватимуть базовий дохід протягом двох років з наступного місяця після їх дня народження. При цьому виплати не зменшуватимуть або припинятимуть, якщо громадянин працевлаштується та почне отримувати зарплату. Але й оподаткування базового доходу не буде винятковим – стандартна ставка 20%.

Уряд Уельсу планує щомісяця платити молоді по 1600 фунтів

Уряд - фото з відкритих джерел

В уряді пояснили, що таким чином вони хочуть перевірити, чи допомагають людям подібні односторонні виплати підготуватися до самостійного дорослого життя, а також з'ясувати, як вони впливають на громадян у фінансовому, фізичному та емоційному плані. Попередньо в експерименті зможуть взяти участь близько 500 людей, а уряд виділить 20 мільйонів фунтів стерлінгів. На анонс проекту в Уельсі відреагували по-різному: частина людей вважає це марним витрачанням коштів, а частина пропонує розширити кількість учасників та висловлює надію, що це допоможе боротися із бідністю. Обидві сторони наводять приклади попередніх експериментів із базовим доходом. Так, раніше подібні проекти були ініційовані й у Німеччині та Фінляндії. Тоді рівень бідності не зменшився, проте учасники програми стали почуватися щасливішими і відчували менше стресу.

Нагадаємо, зараз в Україні майже 40 тисяч вакцинованих проти COVID-19 підлітків скористалися програмою "еПідтримка" та отримали 1000 гривень. На що найбільше витрачають гроші неповнолітні українці, проаналізували у Міністерстві охорони здоров'я України





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини