Головна Новини Світ Великобританія В Англії зафіксували випадки інфікування новим штамом коронавірусу - число хворих неухильно зростає
commentss НОВИНИ Всі новини

В Англії зафіксували випадки інфікування новим штамом коронавірусу - число хворих неухильно зростає

Влада країни вже сповістили Центр по контролю захворювань

14 грудня 2020, 21:56
Поділіться публікацією:

Влада Сполученого королівства Великобританії повідомила світової громадськості про виявлення нового штаму коронавірусу на південному сході країни. Про це пише The Guardian, посилаючись на виступ Міністра охорони здоров'я Туманного Альбіону пана Метта Генкока.

 В Англії зафіксували випадки інфікування новим штамом коронавірусу - число хворих неухильно зростає

За словами британського чиновника, підпорядковане йому відомство виявило новий тип вірусу. Осередок спалаху нового штаму зафіксовано на південному сході Англії. Новий коронавірус має більшу заразністю, а відповідно, швидше поширюється. На цей час виявлено вже понад 1 тис. випадків захворювання і число хворих постійно зростає. 

Також Генкок стверджує, що штам недостатньо вивчений, а значить про його наслідки можна тільки здогадуватися.

Раніше "Коментарі" писали про те, що за поточні півтора місяця число летальних випадків, викликаних ускладненнями від коронавірусної інфекції збільшилася більш ніж у два рази. За словами Тедроса Аданома Гебреісуса, президента ВООЗ, за ці сорок з гаком днів померло на 60 відсотків більше пацієнтів.

Як зазначив Тедрос, у світі відомо про більш ніж 66 млн випадків інфікування COVID-19, 1,5 млн осіб стали жертвами пандемії. Також глава ВООЗ попросив жителів планети дотримуватися карантинних обмежень під час новорічного і різдвяного святкування з метою того, щоб свята не стали трауром для деяких категорій людей.

Крім того, порталу стало відомо про те, що вірусологи нарахували 12 тис. мутацій коронавірусу. Його зміни обумовлюються необхідністю розмноження, взаємодією з іншими вірусами та захисними силами господаря, в чий організм він впроваджується.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини