Головна Новини Світ Великобританія Великобританія передасть Україні підводні безпілотники
commentss НОВИНИ Всі новини

Великобританія передасть Україні підводні безпілотники

Уряд Сполученого Королівства й надалі допомагає Україні у боротьбі з Росією, тому надає нове озброєння

27 серпня 2022, 17:07
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство оборони Великобританії планує передати шість підводних міні-безпілотників. Ці безпілотники розроблені спеціально для розмінування мін та бомб під водою. Про це повідомило Міноборони Сполученого Королівства на своїй офіційній сторінці.

Великобританія передасть Україні підводні безпілотники

Великобританія передає Україні підводні безпілотники. Фото з відкритих джерел

Як зазначається у статті, Україна отримає три підводні апарати зі складів, а ще три будуть придбані на підприємстві та передані пізніше.

Вже зараз у Великобританії навчаються декілька тисяч українських військових, частина з них отримає знання у керуванні саме такими автономними апаратами для пошуку бомб та розмінування акваторій.

Британські підводні безпілотники можуть занурюватись на глибину до 100 метрів та знаходити вибухові пристрої за допомогою спеціальних датчиків.

Одна  з головних причин передачі безпілотних апаратів від британців це зниження ризику для човнів, що перевозять продовольчі товари з України. Адже блокування зерна з українських портів призвело до продовольчої кризи. А в акваторії Чорного моря є висока ймовірність для човнів наштовхнутись на міни, які розмістили у акваторії російські військові.

Раніше видання "Коментарі" зазначало, що турецький виробник безпілотників Bayraktar не буде продавати свої пристрої для Росії. На це питання відповів генеральний директор компанії Халук Байрактар. Хоча варто зазначити, що останнє слово у цьому питання вирішить уряд Туреччини.

Також, порталу "Коментарі" стало відомо, хто вирішив забезпечувати Російську Федерацію безпілотниками. Цією країною виявився ісламський Іран, з яким Росія після впровадження санкцій посилює співробітництво у військовій сфері.

 

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини