Головна Новини Світ Великобританія Великобританія подвоїть свої війська в Естонії у рамках розгортання НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Великобританія подвоїть свої війська в Естонії у рамках розгортання НАТО

Великобританія подвоює кількість особового складу в Естонії

17 лютого 2022, 04:10
Поділіться публікацією:

Північноатлантичний альянс на тлі напруги між Росією та Україною. Відповідна заява була оприлюднена у Міністерстві оборони Великобританії 16 лютого. Про це повідомили на американському телеканалі CNN. Великобританія подвоює кількість особового складу в Естонії та споряджає додаткове обладнання, у тому числі танки та бойові броньовані машини. Сьогодні війська та техніка почнуть пересуватися до Естонії", – йдеться у повідомленні.

Великобританія подвоїть свої війська в Естонії у рамках розгортання НАТО

НАТО - фото з відкритих джерел

Держсекретар з оборони Бен Воллес під час свого візиту до Брюсселя з метою обговорення ситуації в Україні заявив, що Великобританія спільно з союзниками НАТО розгортає війська на суші, морі та повітрі для зміцнення європейської оборони у відповідь на нарощування російських військових сил на кордоні з Україною.

Королівський валлійський батальйон, що містить у складі бронетехніку та особовий склад, почне прибувати до Естонії вже найближчого тижня. Крім того, повідомляється, що гелікоптери Apache "незабаром" проводитимуть навчання з союзниками та партнерами по НАТО у Східній Європі. Також зазначається, що чотири додаткові британські літаки Typhoon приземлилися на Кіпрі для спільного патрулювання неба в регіоні з союзниками по НАТО. Великобританія підготувала 1000 додаткових британських військовослужбовців "в готовність до підтримки гуманітарної реакції, якщо це необхідно".

У Міністерстві зазначили, що більшість із 350 королівських морських піхотинців 45-го загону Commando, спрямованих до Польщі, вже прибули на місце. Бен Уоллес зазначив, що Росія "має навести свої дії відповідно до своїх заяв і знизити ескалацію".

Нагадаємо, Україна сподівається отримати від НАТО міжнародну допомогу у разі масштабних надзвичайних ситуацій, які можуть нависнути над Україною та стати загрозою для мирних громадян. Зокрема, влада України просить надати автокрани, бульдозери, спецмашини радіаційної та хімічної розвідки та іншу техніку. Про це повідомляє видання "Коментарі" з посиланням на сайт НАТО.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини