Головна Новини Світ Великобританія Великобританія збільшує підтримку України до 100 млн. фунтів стерлінгів
commentss НОВИНИ Всі новини

Великобританія збільшує підтримку України до 100 млн. фунтів стерлінгів

Британська політика зазначила, що захоплена стійкістю України перед російською агресією

18 лютого 2022, 03:05
Поділіться публікацією:

Державний секретар із закордонних справ Великобританії Елізабет Трасс оголосив, що Лондон збільшує фінансову підтримку Україні до 100 мільйонів фунтів стерлінгів. Зокрема, кошти спрямовані на нарощування енергетичної незалежності. Про це повідомили у ході спільного брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулібою. Під час візиту прем'єр-міністра Сполученого Королівства Бориса Джонсона оголосили про виділення 88 мільйонів фунтів стерлінгів. Метою фінансової допомоги є підтримка української демократії, розвиток стійкості та зменшення енергетичної залежності від Росії.

Великобританія збільшує підтримку України до 100 млн. фунтів стерлінгів

Великобританія - фото з відкритих джерел

"Сьогодні я можу анонсувати наступний компонент нашої підтримки: підвищення фінансування цих проектів до 100 млн. фунтів", — сказала Елізабет Трасс.

Британська політика зазначила, що захоплена стійкістю України перед російською агресією. Вона заявила, що Сполучене Королівство "дуже пишається бути на передовій підтримці України". Британській газеті The Telegraph Трас висловила думку, що не потрібно піддаватися помилковому відчуттю безпеки, коли Росія заявляє про відведення деяких військових та озброєння. Держсекретар підтримала попередження США та НАТО про те, що їхня кількість може збільшуватися, попри заяви Москви.

Нагадаємо, якби вибори до Верховної Ради України проходили на початку лютого 2022 року, то більше підтримки отримала б партія "Європейська солідарність", отримавши 22,9% голосів. На другому місці опинилася партія "Слуга народу", отримавши 16,4% голосів. Результати опитування опублікував КМІС. Третє місце за результатами голосування поділили б "Батьківщина" (11,5%) та "ОПЗЖ" (10,1%). Понад 5% голосів отримали партії "Наші" (6,2%), "Розумна політика" (5,8%) та "Сила та честь" (5,1%). Усі інші партії отримали меншу кількість голосів. За словами соціологів, які проводили опитування, порівняно із груднем минулого року результати практично не змінилися. Лише партії "Сила та честь" та "Голос" отримали меншу кількість голосів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини