Головна Новини Світ Великобританія Виправдав напад РФ на Україну: хто вперше пройшов до парламенту Британії
commentss НОВИНИ Всі новини

Виправдав напад РФ на Україну: хто вперше пройшов до парламенту Британії

У Британії популісти вперше пройшли до парламенту

5 липня 2024, 11:02
Поділіться публікацією:

За підсумками дострокових виборів у Британії популістська партія Reform UK Найджела Фараджа, який запам'ятався скандальними заявами щодо України, вперше пройшла до Палати громад. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "BBC".

Виправдав напад РФ на Україну: хто вперше пройшов до парламенту Британії

Найджел Фарадж. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що Reform UK матиме 4 мандати, включаючи її лідера.

Фарадж виграв у своєму окрузі Клектон на сході Англії, який раніше представляв депутат від Консервативної партії. Його суперник від консерваторів опинився на другому місці. Це перша успішна із всього 8 спроб Фараджа отримати мандат у парламенті.

Спочатку підтвердили перемогу представника Reform UK Лі Андерсона в окрузі Ешфілд під Ноттінгемом на півночі Англії, а потім ще двох однопартійців Фараджа.

Нагадаємо, Найджел Фарадж заявив, що Захід спровокував напад Росії на Україну. В інтерв'ю ВВС політику нагадали, що у 2014 році він назвав Путіна світовим лідером, яким він найбільше захоплюється.

"Я сказав, що не люблю його як людину, але захоплююсь ним як політичним оператором, тому що йому вдалося взяти під контроль управління Росією", — відповів Найджел Фарадж.

Також політика попросили прокоментувати його слова у лютому 2022 року, коли він назвав вторгнення Росії "наслідком розширення Європейського Союзу та НАТО".

Найджел Фарадж сказав, що з 1990-х років стверджував, що постійне розширення альянсів на схід дає Путіну "привід сказати російському народу, що вони знову прийдуть за нами і розпочнуть війну".

"Ми спровокували цю війну. Звичайно, це [Путін] винен", — додав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" – прем'єр Британії відреагував на скандальну заяву Фараджа про війну РФ проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

5 липня 2024, 10:25

З цими так званими популістами був і Джонсон який підбурював юдейське путінське вторгнення. Але на нього ярлики не вішали бо він був з корумпованим Вождем. Такі вони подвійні стандарти.


Новини