Головна Новини Світ Великобританія Випробування ядерної ракети ледь не вбило міністра оборони Великої Британії
commentss НОВИНИ Всі новини

Випробування ядерної ракети ледь не вбило міністра оборони Великої Британії

Під час випробувань ядерної ракети Trident міг постраждати міністр оборони Великої Британії Грант Шапсс.

21 лютого 2024, 14:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Велика Британія провела випробування ядерної ракети Trident, які закінчились невдачею та могли вбити міністра оборони Гранта Шапсса. Це вже другі підряд випробування цієї ядерної ракети закінчуються невдало для Міноборони Великої Британії.

Випробування ядерної ракети ледь не вбило міністра оборони Великої Британії

Випробування ядерної ракети Trident. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє The Sun під час ядерного випробування ракети Trident сталась несправність і ракета впала небезпечно близько до атомного підводного човна HMS Vanguard на якому перебували адмірал Бен Кі та міністр оборони Грант Шаппс.

Згодом виявилось, що прискорювачі першого ступеня ракети не загорілися, тому ракета Trident не змогла злетіти на потрібну відстань. Видання також повідомляє, що попри те, що це були випробування ядерної ракети, вона була озброєна фіктивними боєголовками.

Виявилось, що це другий поспіль невдалий запуск ядерної ракети Trident. Подібний випадок стався у 2016 році, коли ракета відхилилась від зазначеного курсу.

"Випробування ще раз підтвердило ефективність ядерного стримування Великої Британії, в якому ми абсолютно впевнені. Під час тестування сталася аномалія", — заявили у Міноборони Великої Британії

У британському міністерстві додали, що з міркувань національної безпеки не надають додаткову інформацію щодо інциденту.

На невдалі випробування відреагували офіційні особи Британії, які пояснюють, що попри невдалий запуск ракетна система Trident була "однією з найнадійніших систем озброєнь у світі" і успішно пройшла 190 випробувань. Наразі останній успішний запуск ракети Trident у Великій Британії відбувся у 2012 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як у реальному житті виглядає вибух тактичної ядерної бомби.

Також "Коментарі" писали, що росіяни 50 років тому підірвали ядерну бомбу у Харківській області. Це став перший ядерний вибух на території України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини