Головна Новини Світ Великобританія Вперше за 182 роки жінок пустили у брюках на Королівську регату
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперше за 182 роки жінок пустили у брюках на Королівську регату

Королівська регата Хенлі оновила жіночий дрес-код вперше за 182 роки свого існування

12 серпня 2021, 17:05
Поділіться публікацією:

В Англії в Оксфордширі проводять щорічні змагання з 1839 року. За традицією гості зони Stewards 'Enclosure, куди допускаються тільки члени клубу, могли бути присутніми на заході виключно в довгих сукнях. Згідно з нововведеннями, у нинішньому році їм дозволено надягати піджаки або блейзери з брюками, а також брючні костюми. Про це повідомляє Independent.

Вперше за 182 роки жінок пустили у брюках на Королівську регату

Королівська регата в Англії, фото з відкритих джерел

Організація прийняла рішення після петиції однієї зі студенток Оксфорда Джорджіни Грант (Georgina Grant), яка вимагала ослаблення правил для жінок.

"Елегантність і формальну атмосферу можна підтримувати й без довгих поділів. На дворі XXI століття, перегляньте правила!" — висловилася вона.

Документ 23-річної Грант зібрав понад 1680 підписів, серед її однодумців опинилися інваліди та трансгендери.

Тепер жінкам дозволено носити штани на Королівській регаті у Хенлі — вперше за її 182-річну історію. У подальших питаннях і відповідях на вебсайті говориться, що комбінезони і брюки-кюлоти також дозволені, але також повинні мати поділ нижче коліна.

За словами сера Стіва Редгрейва, голови регати, хоча регата проводиться вже 182 року, формальний дрес-код не набрав чинності до кінця 1970-х років. Зміни відбулися після того, як торік студентка Оксфорда і член жіночого човнового клубу університету Джорджина Грант подала петицію, в якій закликала жінок носити брюки разом із чоловіками.

Вона додала, що після подачі петиції з нею зв'язався учасник, який був трансгендерів, а інший — інвалідом, і обидва поділилися своєю боротьбою за дотримання дрес-коду.

У бесіді з інформаційним агентством 23-річний хлопець сказав, що відчув себе "приголомшливо" після того, як виявив, що відбулися зміни.

"Це досить незначна зміна, але я думаю, що для них, щоб вони як би поступилися і змінили те, що існувало роками, це величезний крок, і це змусило мене відчути себе дуже схвильованим з приводу відвідування заходу", — сказала пані Грант.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", у Саудівській Аравії розширили права жінок. Дорослим жінкам дозволено подорожувати без дозволу чоловіка-родича, а також відігравати більш значну роль у сімейних справах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини