Головна Новини Світ Великобританія Як британський додаток "Проведи мене додому" може захистити жінок від нападів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як британський додаток "Проведи мене додому" може захистити жінок від нападів

Додаток передаватиме повідомлення в поліцію, якщо користувач не дійде до пункту призначення

10 жовтня 2021, 13:30
Поділіться публікацією:

Новий додаток із відстеженням GPS був розроблений британською телекомунікаційною компанією BT Group. Цей додаток має допомогти жінкам почуватися в безпеці та протидіяти злочинам стосовно них. Про це пише BBC.

Як британський додаток "Проведи мене додому" може захистити жінок від нападів

У Британії розробили додаток для жінок, фото з відкритих джерел

Мова йде про те, що на жінок, які гуляють увечері самі, можуть напасти невідомі з корисливими намірами. Після вбивства молодої британки працівники компанії задумалися над розробкою пристрою, що допоможе повідомляти в поліцію про те, що людина зникла.

Додаток називається Walk Me Home ("Проведи мене додому"). Перед тим, як жінка виходить на прогулянку їй слід зателефонувати на короткий номер або відправити на його повідомлення.

Після цього її місце перебування відстежується. В додаток користувач вносить пункт призначення. Якщо користувач не дійде до пункту призначення й не відреагує на повідомлення, то додаток відправить виклик в поліцію або дзвонитиме на номери екстрених контактів. 

"Чоловіче насильство змушує так багато людей, особливо жінок, жити в страху. Ми пропонуємо нову службу екстреної допомоги, яка доповнює 999 (службу екстреної допомоги — ред.). Цю нову послугу також можна використовувати під час поїздок на таксі, у громадському транспорті або в будь-якій подорожі. Це повинно діяти як стримуючий фактор для злочинців, адже тривожний сигнал буде автоматично спрацьовувати, якщо їхня жертва не прибуде до місця призначення вчасно, що друзі та сім'я почнуть дзвонити й повідомляти поліцію", — написав виконавчий директор BT Філіп Янсен.

Наразі послугу тестують. Поки що до додатку ставляться неоднозначно, адже не всі користувачі можуть правильно використовувати програму й поліціянти отримуватимуть хибні виклики.

Подібні додатки вже існують та доступні для завантаження. Наприклад, Hollie Guard, який створила Trust Hollie Gazzard Trust. Додаток записує докази та повідомляє екстрені контакти. Додаток безплатний, його завантажили понад 300 тисяч разів.

Як повідомляв портал "Коментарі", можна поставити пароль на історію додатків і пошуку в Google. Щоб приховати цю інформацію від сторонніх осіб і тих, хто має доступ до вашого комп'ютера слід поставити пароль на історію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини