Головна Новини Світ Великобританія Якщо Україна відмовиться від членства у НАТО, ми це підтримаємо: влада Британії відреагувала на заяву українського посла
commentss НОВИНИ Всі новини

Якщо Україна відмовиться від членства у НАТО, ми це підтримаємо: влада Британії відреагувала на заяву українського посла

Міністр Британії заявив, що підтримає все, що Україна вирішить щодо вступу у НАТО

14 лютого 2022, 13:00
Поділіться публікацією:

Британія підтримає все, що вирішить зробити Україна щодо вступу до НАТО, заявив у понеділок, 14 лютого, молодший міністр оборони Великобританії Джеймс Хеппі. Про це повідомляє Reuters.

Якщо Україна відмовиться від членства у НАТО, ми це підтримаємо: влада Британії відреагувала на заяву українського посла

Міністр збройних сил Великобританії Джеймс Хеппі та генерал-майор Джеральд Стріклендс - Reuters

"Якщо Україна вирішить, що вона не стане членом НАТО, ми це підтримаємо — це вирішувати українцям. Так само, якби Україна хотіла зарезервувати свою позицію та сказати, що у майбутньому вона може захотіти приєднатися до НАТО, ми б також це підтримали", — сказав міністр Sky, відповідаючи на коментарі посла України у Британії, який запропонував таку угоду. 

Як повідомляли раніше "Коментарі", Україна може відмовитися від вступу у НАТО, щоб уникнути війни з Росією. Таку заяву BBC зробив посол країни у Великобританії. Посол Вадим Пристайко заявив BBC, що Україна готова бути "гнучкою" щодо своєї мети приєднатися до атлантичного військового альянсу. За словами президента Росії Володимира Путіна, приєднання України до НАТО стане пусковим механізмом для війни.

Також Пристайко зазначив, що Росія вже має кордони з НАТО: Польща, Словацька республіка, Угорщина, Румунія, Болгарія, Туреччина — усі в НАТО. Однак, за словами посла, це нічого не змінило для Росії, вступ України до НАТО теж "багато не змінить".

Також "Коментарі" писали, що у Міністерстві закордонних справ України, реагуючи на слова посла у Великій Британії Вадима Пристайка про можливість відмови від членства у НАТО заради миру, заявили, що яке б рішення не було ухвалено – воно не повинно йти в розріз із Конституцією України. Спікер МЗС України звернув увагу на те, що ЗМІ вирвали слова Вадима Пристайка із контексту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини