Головна Новини Світ Великобританія Залужний зробив першу заяву про Росію та вкрадене українське зерно
commentss НОВИНИ Всі новини

Залужний зробив першу заяву про Росію та вкрадене українське зерно

Залужний обговорив питання безпеки зернових коридорів

22 липня 2024, 18:10
Поділіться публікацією:

 Колишній головнокомандувач Збройними силами України Валерій Залужний, який розпочав виконання обов’язків посла у Великій Британії, оприлюднив нове фото під час робочої зустрічі. У своєму Telegram-каналі Залужний розповів про свою першу зустріч із чинним генеральним секретарем Міжнародної морської організації Арсеніо Домінгесом.

Залужний зробив першу заяву про Росію та вкрадене українське зерно

Валерій Залужний та Арсеніо Домінгес (фото з відкритих джерел)

На зустрічі обговорювали питання безпеки зернових коридорів, української портової інфраструктури та судноплавства в Чорному та Азовському морях, яке блокується РФ. Залужний підкреслив необхідність припинення крадіжки українського зерна ворогом і притягнення до відповідальності відповідно до міжнародного права.

Він подякував Арсеніо Домінгесу та всій команді ІМО за підтримку України та моряків, постраждалих від російської агресії, наголосивши, що Україна продовжить залишатися житницею Європи та всього вільного світу.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Залужний зробив першу заяву на посаді посла у Британії. Колишній Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний приступив до виконання обов'язків українського посла у Великобританії. Ексочільник української армії повідомив, що вручив копії вірчих грамот Віце-маршалу дипломатичного корпусу, акредитованого при Королівському палаці, очільниці структурного підрозділу з питань протоколу Форін Офісу Вікторії Басбі.

Також "Коментарі" писали про те, що Залужний отримав щемливий подарунок від загиблого героя. Батьки загиблого бійця Третьої штурмової бригади Дмитра Церахто (позивний "Грек") передали колишньому Головнокомандувачу ЗСУ, послу України у Великобританії Валерію Залужному шеврон сина.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/Zaluzhnui/672

Новини