Головна Новини Світ Міжнародний бізнес Будинки, школа, церква та казарма: в Іспанії виставили на продаж ціле село (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Будинки, школа, церква та казарма: в Іспанії виставили на продаж ціле село (ФОТО)

На даний момент оголошенням зацікавилося вже понад 300 потенційних покупців. Повідомляється, що один із можливих інвесторів вже навіть встиг внести заставу.

17 листопада 2022, 11:20
Поділіться публікацією:

У північно-західній частині Іспанії виставили на продаж покинуте село Сальто-де-Кастро, яке вже багато років є безлюдним. Придбати поселення можна за 260 тисяч євро. Про це повідомляється на сайті BBC .

Будинки, школа, церква та казарма: в Іспанії виставили на продаж ціле село (ФОТО)

Ілюстраційне фото/Фотограф: Pavel Danilyuk

Розташовується Сальто-де-Кастро в провінції Самора, що неподалік від кордону з Португалією. Повідомляється, що поселення було збудовано на початку 1950-х років компанією Iberduero для проживання сімей робітників, які будували водосховище неподалік. Але після завершення будівництва жителі роз'їхалися і наприкінці 1980-х село було повністю занедбане.

Територія, що оточує Сальто-де-Кастро, є частиною так званої "порожньої Іспанії" — малонаселених сільських районів, в яких відсутні послуги, які можна знайти у великих містах.

На даний момент поселення включає в себе 44 житлові будинки, а також церкву, готель, школу, громадський басейн і навіть казарми. Усі будівлі порожні.

Будинки, школа, церква та казарма: в Іспанії виставили на продаж ціле село (ФОТО) - фото 2

Зазначається, що 80-річний власник села збирався зробити з нього туристичну мекку і хотів побудувати тут розкішний готель, але йому завадила економічна криза. Він проживає у великому місті і більше не може самостійно утримувати ціле поселення.

З моменту подання оголошення про продаж Сальто-де-Кастро вже понад 300 осіб поцікавилися умовами купівлі містечка. Повідомляється, що один із можливих інвесторів вже навіть встиг внести заставу.

Цікаво, що раніше Сальто-де-Кастро вже виставляли на продаж за 6,5 мільйонів євро, проте ціну довелося значно знизити, оскільки потенційні покупці визнали таку ціну завищеною.

Раніше "Коментарі" писали про те, що у США презентували персонального робота, який реально допомагатиме людям (ВІДЕО).

Читайте також: Бенксі створив в Україні сім нових муралів (ФОТО).

Будинки, школа, церква та казарма: в Іспанії виставили на продаж ціле село (ФОТО) - фото 3



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини