Головна Новини Світ Міжнародний бізнес Наслідки будуть масштабнішими, аніж вигода, – МЗС України про постачання Іраном зброї до РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Наслідки будуть масштабнішими, аніж вигода, – МЗС України про постачання Іраном зброї до РФ

Україна попереджає Іран про можливі наслідки нових постачань зброї до Росії

13 грудня 2022, 16:28
Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ України застерігає Іран щодо ймовірних нових постачань зброї російській армії, пишуть "Коментарі".

Наслідки будуть масштабнішими, аніж вигода, – МЗС України про постачання Іраном зброї до РФ

Україна попереджає Іран про можливі наслідки нових постачань зброї до Росії

"Нас не дивують чергові заперечення з боку Ірану щодо постачання зброї Росії. Під час технічної зустрічі українські експерти надали іранцям докази в достатньому обсязі. Маємо сотні зафіксованих фактів обстрілів території України іранськими дронами. Хоч як би продовжували викручуватися в Тегерані, українська сторона дала чітко зрозуміти: наслідки за підтримку війни проти України для Ірану будуть набагато масштабнішими, ніж потенційна вигода від його співпраці з Росією", – каже речник українського зовнішньополітичного відомства Олег Ніколенко.

Співпраця Росії й Ірану помітно активізувалася після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. У цій війні, заявляли і Україна, і західні країни, Росія використовує дрони-камікадзе іранського виробництва. Ця техніка застосовувалася й під час масованих ударів по українських містах восени, знищуючи енергетичну інфраструктуру та цивільні об’єкти.

В обох країнах: Ірані та Росії, неодноразово заперечували інформацію про постачання дронів. За свіжими даними Washington Post, Іран окрім всього погодився таємно передати РФ й балістичні ракети малої дальності класу "земля-земля" Fateh-110 і Zolfagha.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", президент Володимир Зеленський, звернувшись 12 грудня до учасників саміту G7, закликав Росію закінчити війну до Різдва. А самі лідери "Великої сімки" на віртуальній зустрічі, в якій брав участь Зеленський, домовилися продовжувати підтримку нашої країни, зокрема фінансову, створити платформу координації допомоги Україні та надати нам більше коштів ППО. Експерти проаналізували спеціально для видання "Коментарі" виступ українського президента та заяви за підсумками саміту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ddddd

13 грудня 2022, 17:49

Новогодняя Pаcпpодажa. Термобелье Columbia нoвогo покoлeния с уникальной технологии Omni Heat (влаговыводящей и теплообменной фунцией), обладает антибактериальными и гипоаллергенными свойствами. Покyпaй по стаpoй цeнe ------ https://marketl.ink/Columbia


Новини