Головна Новини Світ Італія Більше 350 обвинувачених: в Італії почався найбільший процес над мафією
commentss НОВИНИ Всі новини

Більше 350 обвинувачених: в Італії почався найбільший процес над мафією

Слідство за обвинуваченням у причетності до мафіозного клану "Ндрангета" тривало п'ять років

14 січня 2021, 13:03
Поділіться публікацією:

Найбільший за тридцять років судовий процес над мафіозі почався в Італії. Перед судом постануть 355 обвинувачених, серед яких відомі політики та великі бізнесмени. В рамках судового провадження правоохоронці мають намір допитати понад 900 свідків. Йдеться про приналежність до злочинного клану "Ндрангета". Дане угрупування вважається однією з лідируючих по впливу у світі, хоча про неї відомо менше, ніж про легендарну "Коза Ностру".

Більше 350 обвинувачених: в Італії почався найбільший процес над мафією

Ндрангета / фото з відкритих джерел

На півдні Італії, в містечку Ламеція-Терме спеціально облаштували судовий зал засідань, який може вмістити в себе тисячу чоловік. Втім, карантинні обмеження призвели до того, що на перших засіданнях багато обвинувачені будуть брати участь у відеорежимі.

Розслідування проти "Ндрангети" почалося в Італії ще п'ять років тому. Правоохоронці провели кілька спеціальних операцій із затримання підозрюваних. Про масштаб слідчих дій говорить той факт, що в одній з операцій, в ході якої підозрюваних затримували в центральному районі Калабрія, брало участь 2,5 тисячі поліцейських.

Діяльність угруповання є міжнародною, тому арешти функціонерів "Ндрангети" проводилися і в інших країнах — у Швейцарії, Німеччині та Болгарії. Серед затриманих колишній сенатор, начальник поліції, місцеві радники і бізнесмени, а також інші злочинці, обвинувачувані в убивствах, наркоторгівлі, рекеті, отриманні хабарів і зловживанні посадовими повноваженнями.

Нагадаємо, що "Ндрангета" бере свій початок в далекому 1897 році в Калабрії, яка є однією з найбідніших провінцій Італії. З грецької назва організації перекладається як "доблесть". "Ндрангета" є головним імпортером кокаїну в Європу. В орбіту інтересів організації також входить торгівля зброєю. Є інформація, що учасники угруповання торгували ядерними матеріалами, займалися сутенерством, азартними іграми, незаконним переміщенням капіталу, ресторанним бізнесом і будівництвом.

Як повідомляв портал "Коментарі", торгівля наркотиками сильно постраждала через карантинні обмеження, оскільки в Італії закрили основний канал збуту — нічні клуби. Члени мафіозної групи Каммора вийшли на протести в Неаполі, щоб не дозволити нашкодити її "бізнесу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини