Головна Новини Світ Італія Будьте обережними, купуючи морозиво в цій країні: в чому небезпека
commentss НОВИНИ Всі новини

Будьте обережними, купуючи морозиво в цій країні: в чому небезпека

Туристів закликали бути обережними під час купівлі морозива в Італії

5 червня 2025, 15:42
Поділіться публікацією:

Для багатьох туристів однією із візитівок Італії є знаменитий заморожений десерт джелато, яким місцевим жителям щастить їсти протягом всього року. Однак нерідко туристи потрапляють на гачок нечесних торговців і виявляються обдуреними, отримавши "несправжнє морозиво" за завищеною ціною. 

Будьте обережними, купуючи морозиво в цій країні: в чому небезпека

Джелато в Італії. Фото: з відкритих джерел

Особливо часто таке трапляється в жвавих туристичних містечках на кшталт Риму або Венеції.

Кулінарні експерти з The Kitchn звертають увагу, що класичне джелато "збивається набагато повільніше, внаслідок чого воно вбирає менше повітря і стає щільнішим за морозиво".

Подорожувальникам радять простий спосіб розпізнати підроблене джелато – якщо колір морозива особливо яскравий, це, як правило, ознака того, що ви купуєте "фейкове" джелато. Класичне джелато в Італії переважно бліде, оскільки виробники не використовують штучні харчові барвники в процесі приготування.

Туристам також радять не полінитися і звернутися за допомогою до Google або до Tripadvisor. На цих платформах в мережах ви можете знайти джелатерію з високими рейтингами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — житель Таїланду Райбан Накленгбун хотів просто поласувати морозивом у спекотний день, але ця покупка стала для нього справжнім шоком. Розкривши пакунок, він виявив у десерті щось, схоже на око. Згодом стало зрозуміло, що всередині його морозива була змія.

Також видання "Коментарі" повідомляло – морозиво – це десерт, який люблять мільйони людей по всьому світу. Його популярність не зменшується з роками, і це не випадково. 

Однією з головних причин популярності морозива є його різноманітність смаків. Від класичних ванільного, шоколадного та полуничного до екзотичних смаків, таких як манго, зелене чайне морозиво або навіть бекон. Кожен може знайти щось на свій смак. Це робить морозиво універсальним десертом, який підходить для будь-якого настрою та події.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини