Головна Новини Світ Італія Через різке подорожчання макаронів в Італії скликали термінову кризову нараду
commentss НОВИНИ Всі новини

Через різке подорожчання макаронів в Італії скликали термінову кризову нараду

В Італії споживачі звинуватили виробників макаронів у спекуляціях та подали офіційну скаргу до уряду, з проханням провести розслідування через суттєве підняття цін на цю продукцію

11 травня 2023, 14:35
Поділіться публікацією:

Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на The Washington Post.

Через різке подорожчання макаронів в Італії скликали термінову кризову нараду

Італійська паста. Фото з відкритих джерел

Там вартість макаронів в Італії зросла на 20%, що змусило владу скликати  кризову нараду.

Сьогодні, 11 травня, міністр підприємництва Італії Адольфо Урсо зібрав засідання нової комісії для обговорення цього питання. Водночас, міністр зауважив, що така реакція італійців уже змусила чимало компаній заявити про тимчасовий характер зростання цін на макарони. Проте, частина виробників кажуть, що подорожчання  не вдасться оминути. Адже, це вимушені міри, пов’язані із збільшенням витрат на електроенергію, інфляцією та збоями в ланцюзі поставок. Разом з тим, експерти відзначають, що таким чином Італія відчуває на собі наслідки вторгнення російських військ на територію України.

"Макаронні вироби, які сьогодні лежать на полицях, були зроблені кілька місяців тому, коли тверда пшениця була закуплена за високими цінами і з витратами на енергію в розпал кризи", — сказав італійський професор гастрономії Мікеле Кріппа

Assoutenti, група захисту прав споживачів, яка опублікувала в квітні дослідження регіональних цін на макаронні вироби, звинувачує в подорожчанні макаронів лише виробників.

"Немає ніяких виправдань для збільшення, крім чистої спекуляції з боку великих продовольчих груп, які також хочуть поповнити свої бюджети додатковим прибутком", — сказав Фуріо Труцці, президент групи.

"Паста — основний продукт італійської дієти. Підвищення ціни було б рівносильно підвищенню ціни на кукурудзу для американців", — підсумував він.

Отож, влада Італії має підрахувати витрати на сировину, енергію та виробничі потужності й прийняти рішення щодо підвищення цін на макаронні вироби.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — Що буде з цінами на яйця влітку та скільки вони коштують зараз, — експерти У 2022 ціна яєць побила усі попередні рекорди, різко підскочивши у вартості на 50%. Тоді, десяток яєць коштував навіть — 90 грн. Проте, така тенденція уже позаду. Найближчі декілька місяців – яйця тільки дешевшатимуть.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини