Головна Новини Світ Італія Чи готова Італія відправити війська в Україну: Рим озвучив нову заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готова Італія відправити війська в Україну: Рим озвучив нову заяву

Італія не готова залучати свою армію для участі у війні в Україні

4 травня 2024, 19:29
Поділіться публікацією:

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто заявив, що італійські солдати за жодних умов не можуть бути залучені у війну в Україні.

Чи готова Італія відправити війська в Україну: Рим озвучив нову заяву

Італія продовжить підтримувати Україну. Фото з відкритих джерел

"Наша позиція не змінюється. Ми завжди говорили, що Україні потрібно всіляко допомагати, і ми це робимо. Але ми також завжди виключали пряме втручання наших військових у конфлікт", – сказав Гвідо Крозетто.

Міністр оборони Італії наголосив, що "Україні потрібно допомогти, щоб уникнути розширення конфлікту". Інакше, за його словами, якщо війна вийде за межі України, "Італії буде що втрачати". Він також заявив, що Італія виступає проти підвищення напруженості між Європою та РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що наразі у Росії недостатньо сил для відкриття нової лінії фронту в Харківській області. "Тривають активні бойові дії. Періодично ворог змінює тактику, але загалом про можливість відкриття нової лінії фронту говорити поки зарано. Для відкриття нової лінії фронту російська армія має зосередити угруповання щонайменше 100 тисяч військовослужбовців. Поки що такого скупчення у РФ немає", — сказав глава ОВА.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники продовжать просування на фронті найближчим часом, але розгром українських сил малоймовірний. За оцінкою американського посадовця, який спілкувався NYT, Росія продовжить здобувати незначні успіхи на сході та південному сході до 9 травня, яке для Москви має символічне значення. Однак, за його словами, військові США вважають, що "українські військові не будуть розгромлені вздовж лінії фронту, незважаючи на гостру нестачу боєприпасів". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини