Головна Новини Світ Італія Десять млн євро на Колізей: що зміниться в римській пам'ятці
commentss НОВИНИ Всі новини

Десять млн євро на Колізей: що зміниться в римській пам'ятці

У римському Колізеї облаштують висувну підлогу

24 грудня 2020, 11:36 comments1025
Поділіться публікацією:

Знаменитий на весь світ Колізей в Римі вирішили модернізувати. Для розваги туристів в спорудженні встановлять висувною підлогу. Влада має намір вкласти в проект близько десяти мільйонів євро і вже оголосила конкурс на кращу пропозицію щодо дизайну об'єкта. Заявки прийматимуть до 1 лютого 2021 року. А саму реконструкцію планують завершити за два або три роки.

Десять млн євро на Колізей: що зміниться в римській пам'ятці

Колізей в Римі вважається одним з чудес світу

Ініціатори змін повідомляють, що в основу перебудови покладено ідею про те, щоб дати туристам і відвідувачам Колізею більше відчуття причетності до гладіаторів, які билися на арені.

"Ми хочемо дати уявлення про те, як це було, і ми чекаємо пропозицій з усього світу", — заявила директор Колізею Альфонсина Руссо.

Нагадаємо, що римський Колізей по праву вважається одним з найбільш грандіозних споруд в Стародавньому світі. Будівництво амфітеатру місткістю понад 50 000 осіб велося протягом восьми років. Перші камені в майбутню споруду заклали при імператорі Веспансіані в 72 році нашої ери. Освятив споруду в 80 році імператор Тит.

Протягом довгих років Колізей служив місцем поєдинків гладіаторів, боїв людей з тваринами і інших публічних битв.

Як повідомляв портал "Коментарі", ірландський турист був звинувачений у вандалізмі в римському Колізеї після того, як співробітники Служби безпеки помітили, що він нібито вирізав свої ініціали на стародавньому італійському спорудженні.

Колізей, що вважається одним з семи чудес сучасного світу, є об'єктом Всесвітньої спадщини поряд з 54 іншими італійськими пам'ятками, складовими історичного центру міста. Чоловіка звинувачують у пошкодженні історичної та художньої пам'ятки, що є злочином за італійськими законами. Якщо його визнають винним, йому загрожує серйозне покарання. Це злочин карається тюремним ув'язненням на термін до одного року або штрафом у розмірі не менше 2065 євро.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини