Головна Новини Світ Італія Глава Міноборони Італії розповів, у якому разі Росія застосує ядерну зброю.
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава Міноборони Італії розповів, у якому разі Росія застосує ядерну зброю.

В Італії припускають, що під загрозою поразки РФ може застосувати тактичну ядерну зброю

28 грудня 2022, 13:38
Поділіться публікацією:

Коли російське керівництво зрозуміє, що Росія приречена на поразку у війні проти України, вона може вдатися до застосування тактичної ядерної зброї. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку висловив міністр оборони Італії Гвідо Крозетто, пише видання "Il Fatto Quotidiano".

Глава Міноборони Італії розповів, у якому разі Росія застосує ядерну зброю.

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто. Фото: з відкритих джерел

"Застосування тактичної ядерної енергетики планується Росією. Для нас це немислимо, а для Москви — так, якщо буде пройдено точку неповернення, якщо вони ризикують зазнати поразки. Коротше кажучи, небезпека потенційно існує, хоч і дуже малоймовірна", — зазначив Крозетто.

У той же час глава Міноборони Італії запевнив, що Рим продовжить підтримувати Україну, зокрема, наданням військової допомоги.

Міністр заявив, що компонування шостого пакету допомоги Україні ще не розпочато, але підтвердив, що "Україна місяцями просить про підтримку проти повітряних атак на цивільні об'єкти: лікарні, школи, електростанції".

За словами Крозетто, Росія остаточно перейшла усі допустимі червоні лінії, і тому весь цивілізований світ продовжить підтримувати Україні захищати свою територію та свій суверенітет.

На думку міністра оборони, "постачання мають бути сумісні з наявністю можливості поповнити запаси цієї зброї та передати її Києву у хорошому робочому стані".

Читайте також на порталі "Коментарі" – скільки людей в Україні загинуло від початку повномасштабної війни: дані ООН.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому президент РФ Володимир Путін та компанія говорять про переговори, але насправді до них не готові – чого чекати далі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини