Головна Новини Світ Італія Громадяни Італії закликають владу перестати допомагати Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Громадяни Італії закликають владу перестати допомагати Україні

Мітинги під егідою "Ми проти війни" пройшли у кількох містах Італії

8 листопада 2022, 11:09
Поділіться публікацією:

Цими вихідними одночасно у кількох містах Італії відбулися масові демонстрації, присвячені українському народу. За даними польського видання Wyborcza, не всі мітинги мали одну й ту саму мету. Так, наприклад, жителі Риму вийшли на вулиці, щоб закликати Україну та Росію до миру, а ось у Мілані учасники акції підтримали надання європейськими країнами збройної допомоги Україні, висловивши солідарність з українським народом, який вирішив захищати себе та свої землі військовим шляхом.

Громадяни Італії закликають владу перестати допомагати Україні

фото тематичне, з відкритих джерел

Якщо вірити нещодавно проведеному опитуванню, близько 60% італійців хочуть, щоб війна в Україні скоріше закінчилася, і все, що для цього потрібно зробити, на їхню думку, це негайний початок переговорів між Москвою та Києвом. Лише 27% громадян середземної держави підтримують владу європейських країн у наданні ними збройної допомоги Україні.

"У свій час Україна отримала солідну військову підтримку та допомогу, багато зброї та техніки. Зараз настав час переговорів та миру. Ми – італійці, втомилися чути лише про одну стратегію завершення конфлікту в Україні – ескалацію", — заявив екс-прем'єр-міністр Італії, лідер популярної політичної партії "П'ять зірок" Джузеппе Конте.

Зазначається, що саме Конте ініціював проведення подібних акцій на підтримку не України, а мирних переговорів. Будучи "лідером думок", а також маючи багатотисячну кількість підписників у соціальних мережах, політику вдалося зібрати на вулицях столиці дуже багато своїх прихильників. Своєю акцією вони вимагали від нинішнього уряду більше не передавати зброю Україні без схвалення парламенту, та й взагалі просили захистити Італію від будь-якої участі у збройному конфлікті між Україною та РФ.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що українським біженцям у Польщі доведеться платити за житло.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини