Головна Новини Світ Італія Італія готує новий пакет допомоги Україні: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Італія готує новий пакет допомоги Україні: про що йдеться

Італія готує новий пакет допомоги Україні та веде переговори з Францією про ППО

8 січня 2023, 12:40
Поділіться публікацією:

Італія готує новий пакет воєнної допомоги Україні. Поки що Рим активно обговорює разом із Парижем, яку зброю передати Києву. Але вже зараз ясно, що у новому пакеті зброї акцент буде зроблено на відправку систем ППО спільного виробництва. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на заяву міністра закордонних справ Італії Антоніо Таяні в інтерв'ю Corriere della Sera.

Італія готує новий пакет допомоги Україні: про що йдеться

Італія. Фото з відкритих джерел

"Шостий пакет військової допомоги Україні ще на стадії обговорення, і, як говорилося, не буде жодного відправлення зброї до відповідної доповіді в парламенті. Ми обговорюємо з французами моменти вдосконалення пакету з погляду відправлення систем ППО, які ґрунтуються на спільних розробках між Римом і Парижем ", — сказав міністр.

При цьому журналісти поцікавилися, чи США просили Італію прискорити темпи постачання зброї в Україну, Таяні відповів: "Ми – важливий партнер, але про зброю не йшлося".

Читайте на порталі "Коментарі" — російський диктатор Путін пропонує Україні корейський варіант завершення війни: секретар РНБО Олексій Данілов розкрив деталі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – напередодні Різдва стало відомо, що США виділили Україні військову допомогу на $3 млрд. Окрім найважливіших боєприпасів, ми вперше отримаємо броньовані машини, на чому акцентував президент Володимир Зеленський, подякувавши за допомогу і США, і Берлін – за рішення про передачу нам Iris-T, Marder і Patriot. За словами українського лідера, "рашизм має програти на полі бою, у небі, на морі, у політиці, економіці та енергетиці". Про що говорить розширення спектру озброєнь, які американці та європейці передають Україні? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини