Головна Новини Світ Італія Італія першою вводить жорсткі правила - немає «зеленого пропуску» - на роботу не виходь
commentss НОВИНИ Всі новини

Італія першою вводить жорсткі правила - немає «зеленого пропуску» - на роботу не виходь

Уряд Італії підтримав нову постанову про поширення так званого "зеленого пропуску" на всіх працівників, як в державному, так і в приватному секторі

17 вересня 2021, 11:40
Поділіться публікацією:

Уряд Італії ввів нову постанову про поширення так званого "зеленого пропуску" на всіх працівників, як в державному, так і в приватному секторі. Як інформує видання "Коментарі", про це пише портал ANSA.

Італія першою вводить жорсткі правила - немає «зеленого пропуску» - на роботу не виходь

Ковід-паспорт. Фото: turist.delfi.ee

Офіційно рішення повинно почати діяти через місяць з 15 жовтня. У рішенні є строгі норми про те, що працівника можуть відсторонити від роботи, через 5 днів після його відсутності на робочому місці, якщо з'ясується, що причина — відсутність ковід-пропуску.

Регіони виступили з проханням продовжити термін дії тестів на коронавірус до 72 годин, а не до 48. Чи буде схвалено таку пропозицію чи ні, поки невідомо.

Вже починаючи з 15 жовтня італійці не зможуть спокійно відвідувати роботу, ресторани, кафе, кінотеатри, торгові центри, якщо у них на руках не буде документа, що підтверджує повний курс вакцинації або висновок про негативний тест на коронавірус. Людей, які з'являться на роботі без ковід-паспортів чекає система штрафів. Так італійцям доведеться заплатити від 600 до 1500 євро. Ця сума значно збільшиться, якщо виявиться підробка документа.

Згідно найсвіжіших даних уряду, майже 14 мільйонів працівників вже мають "зелений пропуск", 4,1 мільйона досі без таких документів і до них є запитання. Італія першою в Європі пішла на жорсткі заходи по відношенню до своїх працівників. Раніше інші держави також заявляли про наміри ввести жорсткі заходи щодо невакцинованих громадян, але реально на такий крок поки що зважилася тільки Італія.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Італія відкрилася для вакцинованих туристів з України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини