Головна Новини Світ Італія Італія вислала двох російських чиновників через справу про шпигунство
commentss НОВИНИ Всі новини

Італія вислала двох російських чиновників через справу про шпигунство

Російське посольство в Римі підтвердило, що 30 березня був затриманий військовий офіцер

1 квітня 2021, 00:42
Поділіться публікацією:

Італія висилає двох російських чиновників у зв'язку зі справою про шпигунство, повідомив в середу на своїй сторінці в Facebook міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо, передає CNN.

Італія вислала двох російських чиновників через справу про шпигунство

Росія та Італія. Фото із відкритих джерел

Висилання послідувало за арештом капітана італійського військово-морського флоту і затриманням російського військового офіцера, який знаходиться в Римі по звинуваченню в шпигунстві.

"Ці двоє були спіймані на місці злочину і заарештовані відразу після того, як капітан італійського флоту передав секретну інформацію російським офіцерові в обмін на гроші", — йдеться в прес-релізі італійської воєнізованої поліції.

Позиція російського офіцера оцінюється у зв'язку з його дипломатичним статусом, йдеться в прес-релізі.

Ді Майо не назвав імена двох осіб, яких висилали, і не відразу стало ясно, хто може бути другою зацікавленою особою.

Міністерство закордонних справ Італії поки не відповіло на запит CNN про коментарі щодо особистостей двох висланих чиновників.

За словами Ді Майо, російський посол був викликаний в Міністерство закордонних справ в Римі в середу вранці.

За словами карабінерів, арешти у вівторок були результатом тривалої розвідувальної роботи, проведеної Італійським агентством внутрішньої безпеки при підтримці начальника штабу італійських збройних сил. Спецпідрозділ карабінерів ROS, яке також займається тероризмом, провело операцію під керівництвом римської прокуратури.

Виступаючи в середу в Сенатській комісії із закордонних справ, Ді Майо заявив, що були негайно вжито необхідних заходів для боротьби з надзвичайно серйозним ворожим актом.

Міністр закордонних справ Великобританії Домінік Рааб написав в середу у своєму твіттері: "Великобританія солідарна з Італією і її сьогоднішніми діями, що викривають і приймають заходи проти згубної і дестабілізуючої діяльності Росії, спрямованої на підрив нашого союзника по НАТО".

Нагадаємо, Вашингтон звинуватив Huawei в роботі на китайські спецслужби. Через це МЗС України тепер знімає усе обладнання виробника.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини