Головна Новини Світ Італія Італія закриває свої кордони для українських туристів: названа причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Італія закриває свої кордони для українських туристів: названа причина

Триватиме таке обмеження до 31 січня 2022 року

16 грудня 2021, 09:26
Поділіться публікацією:

З 16 грудня 2021 року українці більше не зможуть перетинати кордон Італії у туристичних цілях. Свої кордони європейська країна закриває до 31 січня 2022 року. Про це повідомляє DW, посилаючись на МЗС України.

Італія закриває свої кордони для українських туристів: названа причина

Італія. Венеція. Фото із вікритих джерел

Італія дозволятиме перетин своїх кордонів лише тим українцям, які мають посвідку на проживання, офіційно працюють, навчаються, або ж проходять лікування. Також Італія готова розглядати інші випадки в індивідуальному порядку, якщо вони будуть визнані нагальними. Усі ж туристичні візити автомотично визнаватимуться необов’язковими і у них українцям відмовлятимуть.

"В окремих випадках, за рішенням італійських компетентних органів та за наявності аргументованих підстав, може бути дозволений в’їзд до країни осіб, які мають підтверджені та стабільні особисті стосунки з громадянами Італії", — повідомили в МЗС України.

Причиною виключення України з списку країн категорії D, який складає Міністерство охорони здоров’я Італії, стало стрімке поширення омікрон-версії коронавірусу у світі.Хоча в Україні ще не зафіксовано жодного офіційного випадку зараження новим штаммом вірусу.

Також, звертаємо увагу, що навіть у випадку дозволу на в’їзд в Італію, українцям потрібно самоізолюватись на 10-денний термін та після цього здати тест на ковід. Європейцям також посилили вимоги перетину кордонів з Італією — місцева влада попри сертифікати вакцинації все одно вимагатиме негативний ПЛР-тест.

Нагадаємо, цей варіант коронавірусу вперше зафіксували в Ботсвані у ПАР у листопаді цього року і він вже виявлений у 77 країнах. 

Читайте також: Ми маємо його чекати: Радуцький про появу штаму коронавірусу "Омікрон" в Україні



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини