Італію накрили масштабні повені: річки виходять з берегів (ФОТО)

За дві доби стихія виробила більше ніж 500 тисяч ударів блискавок

Потужна повінь накрила Італію. Про це повідомляє видання The Watchers.

Як стало відомо, в регіоні Лігурія, що на півночі країни за 12 годин випало 740 міліметрів опадів. Відзначається, що це є новим європейським рекордом за кількістю опадів за такий час.


Для довідки: в регіоні Лігурія в середньому за рік випадає 1270 міліметрів опадів. Таким чином, всього за 12 годин випала більш ніж половина середньорічної кількості.

Згідно з даними фахівців, за дві доби стихія виробила понад 500 тисяч ударів блискавок. Багато річки вийшли з берегів. Вони викликали сходження обвалів. У деяких районах порушено рух транспорту.

На цей момент повідомлень про загиблих не надходило.

Фото: скріншот з відео

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Пакистан сколихнув потужний землетрус. Згідно з даними фахівців, епіцентр підземних поштовхів, силою 5,9 бала залягав неподалік від белуджистанського району Харнай. Стихія забрала життя кілька десятків людей. Сотні виявилися пораненими. Медики доставляли потерпілих в районну штабну лікарню міста Харнай. Зруйнованими виявилися сотні глиняних будинків.

Також "Коментарі" інформували про те, що лондонські вулиці виявилися затоплені водою в результаті повені. Воно утворилося після потужних злив. В одному з районів всього за одну годину випало понад двадцять міліметрів опадів. Була порушена робота деяких ліній метрополітену. Через затоплень закритими виявилися кілька автомагістралей. Відзначається, що особливо від стихії постраждав фешенебельний район міста Найтсбридж. Детально про це читайте в нашому матеріалі.