Головна Новини Світ Італія Кількість жертв в Італії зростає: найбільша повінь за 100 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Кількість жертв в Італії зростає: найбільша повінь за 100 років

В італійському регіоні Емілія-Романья вирує найбільша за останні 100 років повінь. Влада країни допомагає евакуювати понад 20 тис. людей.

18 травня 2023, 18:10 comments3366
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Регіон Емілія-Романья на півночі Італії останніми днями постраждав від найсильніших злив за останні 100 років, що призвело до масштабної та катастрофічної повені. Наразі відомо про 11 загиблих та десятки тисяч евакуйованих. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Кількість жертв в Італії зростає: найбільша повінь за 100 років

Повінь в Італії. Фото з відкритих джерел

Емілія-Романья — регіон на півночі Італії, який зараз бореться з великою повінню. Місцева влада повідомила, що від повені постраждали 41 місто і було зафіксовано понад 280 зсувів.

Станом на 18 травня було підтверджено загибель 11 людей внаслідок повені. Більшість постраждалих потонули у своїх будинках та автомобілях, а тіло одного чоловіка знайшли на пляжі. Окрім того, ще близько 20 тис. мешканців регіону змушені були евакуюватись та покинути свої домівки. Щоб врятуватись, італійці змушенні вилазити на дахи будинків.

Про катастрофічну повінь, якої не було в регіоні 100 років повідомляє італійський синоптик П'єрлуїджі Ранді, який живе неподалік епіцентру руйнувань. За його словами, за два тижні на півночі Італії випало стільки опадів, скільки зазвичай фіксують за сім місяців. Ранді вважає, що це кліматична криза.

Президент регіону Емілії-Романья Стефано Боначчіні порівняв масштабну повінь з землетрусом, що тут стався 11 років тому, під час якого загинуло 28 людей.

"Збиток буде кількісно меншим, але становитиме кілька мільярдів євро. Ми відновимо все, як робили під час землетрусу", — говорить Боначчіні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Франція намагається створити "Ядерний альянс".

Також "Коментарі" писали про президента Бразилії, який прийняв важливе рішення для захисту довкілля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини