Головна Новини Світ Італія Міністр оборони Італії розповів, чи пора вже Україні та РФ оголошувати перемир'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр оборони Італії розповів, чи пора вже Україні та РФ оголошувати перемир'я

Міністр оборони Італії вважає, що у війні в Україні потрібне перемир'я, але час ще не настав

4 листопада 2023, 14:45
Поділіться публікацією:

Час для проведення мирних переговорів між Україною та РФ ще не настав, але "надія вмирає останньою". Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Quotidiano Nazionale" зробив міністр оборони Італії Гвідо Крозетто.

Міністр оборони Італії розповів, чи пора вже Україні та РФ оголошувати перемир'я

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто. Фото: Getty Images

"Україна бореться за захист свого суверенітету, а також за дотримання міжнародного права... Очевидно, що міцний мир не може ґрунтуватися лише на військових діях. Необхідно політичне "перемир'я". Час для цього ще не настав, але "надія помирає останньою", — заявив міністр.

При цьому Крозетто погодився з тим, що увага до подій в Україні трохи знизилася, але лише через те, що війну в Україні стали менше висвітлювати ЗМІ. На політичному рівні війна в Україні продовжує залишатися у центрі уваги.

Глава Міноборони Італії при цьому наголосив, що не бачить жодних факторів, які свідчать про те, що підтримка Києва із боку Заходу та ЄС знизилася.

Читайте також на порталі "Коментарі" — тези, які головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний виклав виданню The Economist, серйозно сколихнули медіа-простір. Генерал наголошував на небезпеці тривалої війни Росії проти України, говорив про необхідність розширювати категорії громадян для мобілізації, наголошував на важливості прискорення поставок озброєнь від союзників, а також ставки на нові технології. На статтю вже відреагували у РФ (у традиційному для пропаганди країни-агресора стилі), а також у США (координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі вважає, що стаття є одним із важливих аргументів на користь подальшої підтримки України). Що можна сказати зараз про цю статтю, виходячи з реакції на неї як союзників, так і ворогів України? Чи стануть тези Залужного – поштовхом для збільшення підтримки ЗСУ? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини