Головна Новини Світ Італія На березі Італії виявили човен, переповнений біженцями: що відомо про врятованих
commentss НОВИНИ Всі новини

На березі Італії виявили човен, переповнений біженцями: що відомо про врятованих

У 20 біженців є шрами від тортур, опіків, вогнепальних поранень

30 серпня 2021, 12:35
Поділіться публікацією:

На березі Італії виявили човен, переповнений біженцями: що відомо про врятованих

На березі Італії виявили човен, переповнений біженцями, фото AP

На рибальському човні перебувало 539 біженців з Лівії, які перепливли Середземне море. Про це повідомляє видання BBC News.

Працівники італійської берегової охорони біля острова Лампедуза евакуювали людей із човна на свої судна і доставили до берега. За словами Алида Серрахіері, медсестри "Лікарі без кордонів", на човні перебувало кілька підлітків без супроводу дорослих. У 20 прибулих є шрами від тортур, опіків, вогнепальних поранень. Люди були дуже втомлені, їх організми зневоднені, додала медсестра.

Попередньо відомо, що мігранти провели тижні або навіть місяці в Лівії, де чекали посадки на кораблі, які будуть йти в Європу. Серед мігрантів чимало біженців з Північної Африки, Західної Африки, Бангладешу.

Це не перший випадок, коли до острова прибувають мігранти з країн Африки. Повідомляється, що зараз новоприбулих біженців 1200, а житловий комплекс острова, де мігранти залишаються, поки оформляються первинні документи для отримання притулку, може вмістити близько 250 осіб.

Також італійська прокуратура почала розслідування того, що могло статися з постраждалими в Лівії.

В офісі міністра внутрішніх справ Лусіани Ламорджезе повідомили, що вона провела довгий телефонну розмову з уповноваженою з питань внутрішніх справ Європейського Союзу Ілвою Йоханссон. У заяві міністерства внутрішніх справ Італії зазначено про необхідність "термінової зміни напряму втручання у міграційну політику Союзу".

За підрахунками міністерства, у травні та червні кількість мігрантів, які прибули до італійського узбережжя, збільшилася більш ніж утричі у порівнянні з показниками минулого року. У липні різниця між роками була менше — 8600 у 2021 році проти 7000 у 2020-му.

Лідер правих партій Сальвіні розкритикував управління міграцією. Він зазначив, що за перші сім місяців 2021 майже 30 тисяч мігрантів вийшли на берег Італії. Це приблизно удвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Як писав портал "Коментарі" раніше, українські прикордонники затримали громадян Туреччини, які ховалися в полі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини