Головна Новини Світ Італія Папа Римський зробив заяву щодо сурогатного материнства. Очікується шквал критики
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Римський зробив заяву щодо сурогатного материнства. Очікується шквал критики

Папа Римський виступив проти «гендерної теорії» та зміни статі, відзначаючи, що таким чином люди піддаються спокусі створити із себе Бога, повідомляє The New York Times. Окрім того католицька церква не підтримує сурогатне материнство

8 квітня 2024, 19:01
Поділіться публікацією:

Ватикан під керівництвом Папи Франциска опублікував новий документ, в якому висвітлюється погляд церкви на операції зі зміни статі та сурогатне материнство, які називаються образою людської гідності, повідомляє The New York Times.

Папа Римський зробив заяву щодо сурогатного материнства. Очікується шквал критики

Папа Римський Франциск

Згідно з цим документом, стать, дана при народженні, тому є "невід'ємним даром" від Бога, і будь-які спроби змінити її можуть привести до порушення гідності людини.

У документі, зокрема, підкреслюється, що прагнення до "особистого самовизначення", як пропонує гендерна теорія, може призвести до ризику, коли людина може піддатися спокусі створити із себе Бога.

Крім того, католицька церква висловила своє несхвалення сурогатному материнству, стверджуючи, що це перетворює дитину на інструмент, підпорядкований бажанням і вигодам інших людей, незалежно від того, чи примушена жінка до сурогатного материнства чи погоджується на це добровільно.

Документ, уточнює NYT, має на меті детально викласти погляди церкви на людську гідність, зачіпаючи не лише гендерні питання і сурогатне материнство, але й питання експлуатації бідних, мігрантів, жінок і вразливих верств суспільства.

Видання зазначає, що документ, ймовірно, викличе занепокоєння серед захисників прав ЛГБТ, які побоюються його використання для засудження трансґендерних людей, незважаючи на застереження щодо "несправедливої дискримінації" стосовно ЛГБТ-спільноти, особливо у країнах, де їх криміналізують, ув'язнюють, застосовують насильство або навіть засуджують на смертну кару.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Папа Римський неодноразово також закликав до встановлення миру в Україні, відзначаючи, що викинути білий прапор перед ворогом – не соромно.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини