Головна Новини Світ Італія Папа Римський звернувся до Путіна та його прихильників
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Римський звернувся до Путіна та його прихильників

Папа заявив, що зерновий коридор має бути відкритий

30 липня 2023, 17:17
Поділіться публікацією:

30 липня Папа Франциск звернувся до Кремля та закликав відновити дію зернового коридору, що дозволяв відправляти зерно з наших портів. Про це Папа заявив під час свого послання.

Папа Римський звернувся до Путіна та його прихильників

Папа Франциск (фото з відкритих джерел)

 Духовний лідер заявив, що зерновий коридор має бути відкритий. Також експорт українського зерна має бути безпечним.

"Я звертаюся до моїх братів, влади Російської Федерації, щоб Чорноморська ініціатива була відновлена, і зерно могло транспортуватися безпечно", — заявив Франциск під час свого послання.

Як пише Reuters, у своєму традиційному посланні на площі Святого Петра, Папа сказав:"Крик мільйонів братів і сестер, які страждають від голоду, здіймається до неба".

Український президент у своєму мікроблозі Twitter відреагував на заклик Папи Римського щодо відновлення Чорноморської зернової угоди.

"Реакція світових духовних лідерів на російський ракетний терор і знищення української аграрної продукції є вкрай важливою, щоб убезпечити від продовольчої кризи весь світ, і особливо народи Африки й Азії, які найбільше потерпають від загрози голоду. Україна є та буде гарантом продовольчої безпеки світу", — заявив Зеленський.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про зернову угода: Росія оголосила сім умов. Росія готова повернутися до зернової угоди, проте для цього західним країнам потрібно виконати сім її вимог. Про це, на засіданні Ради Безпеки ООН заявив перший заступник постійного представника РФ при всесвітній організації Дмитро Полянський. Росія вимагає зняти "всі перешкоди для російських банків та фінансових інститутів, які обслуговують постачання продовольства та добрив".Ще однією умовою в РФ називають "відновлення первісного гуманітарного характеру зернової угоди".

 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини