Головна Новини Світ Італія Постачання зброї Україні тепер під загрозою: про що говорить заява МЗС Італії
commentss НОВИНИ Всі новини

Постачання зброї Україні тепер під загрозою: про що говорить заява МЗС Італії

У МЗС Італії заявили, що політична криза ставить під загрозу постачання зброї Україні

16 липня 2022, 12:20 comments2217
Поділіться публікацією:

Глава МЗС Італії Луїджі Ді Майо попередив, що політична нестабільність, яка панує в уряді Маріо Драгі, загрожує позбавити Україну дуже важливої військової підтримки у її боротьбі з Росією. Як передає портал "Коментарі", таку думку Луїджі Ді Майо висловив в інтерв'ю рейтинговому виданню Politico.

Постачання зброї Україні тепер під загрозою: про що говорить заява МЗС Італії

Італія Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Італії звинуватив критиків уряду Маріо Драгі у тому, що вони підігрують президентові Росії Володимиру Путіну. Міністр виступив із закликом до італійських політиків не руйнувати уряд, який працює зараз і висловити цьому уряду довіру в італійському парламенті.

Ді Майо зазначив, що Росія на чолі з Путіним зараз радіє тому, що відбувається в Італії, тому що росіяни домоглися того, що ще один західний уряд, який підтримав антиросійські санкції, виступав проти російської агресії в Україні розпадається.

Дипломат заявив, що він особисто тепер сумнівається у тому, що Італія зможе надати Україні військову підтримку. Це одна з найголовніших проблем. Ді Майо також попередив, що якщо парламент Італії висловить недовіру уряду, то він продовжить виконувати свої обов'язки, але з цілим спектром обмежень, чекаючи на вибори. У результаті уряд виявиться не здатним допомагати зі зброєю Україні, допомагати біженцям. Уряд також не зможе підписувати нові енергетичні контракти про постачання газу, якщо Росія перекриє вентиль.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російська ракета потрапила до цивільного об'єкту – Одеса у чорному диму: подробиці.

Також видання "Коментарі" повідомляло – план Мінборони – закінчити війну до кінця року: наскільки це реально – експерти дали відповідь.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.politico.eu/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини