Головна Новини Світ Італія Температура в Італії побила рекорд Європи: спекотніше, ніж в Африці
commentss НОВИНИ Всі новини

Температура в Італії побила рекорд Європи: спекотніше, ніж в Африці

На острові Сицилія зафіксували максимальну температуру +48.8 ºC

12 серпня 2021, 10:45
Поділіться публікацією:

В Італії на острові Сицилія зафіксували рекордну температуру +48,8 ºC. Схоже, це новий температурний рекорд для Європи. Останній раз таку високу температуру фіксували 44 роки тому. Про це пише BBC.

Температура в Італії побила рекорд Європи: спекотніше, ніж в Африці

Острів Сицилія, фото з відкритих джерел

У Всесвітній метеорологічній організації зазначили, що чинний температурний рекорд Європи зафіксували в Афінах (Греція) у 1977 році. Тоді температура піднялася до +48 ºC.

Температура в Італії побила рекорд Європи: спекотніше, ніж в Африці - фото 2

Синоптики прогнозують, що в багатьох районах Італії очікується температура до +40 ºC до кінця тижня. У країнах Середземномор'я тривають масові лісові пожежі, в тому числі через суху погоду і вітри.

Метеоролог Тревор Мітчелл з британського метеорологічного бюро впевнений, що рекордна спека на Сицилії пов'язана з ефектом фена — сильного, поривчастого, теплого і сухого вітру, що дме з гір у долини. Він виникає, коли повітряні маси переходять через гори й із великою швидкістю скочуються в долинах.

Середземноморська хвиля тепла, в результаті якої в деяких країнах були зафіксовані найвищі температури за останні десятиліття, призвела до поширення лісових пожеж на півдні Італії, причому найбільш постраждалими регіонами стали Сицилія, Калабрія та Апулія.

З початку індустріальної ери світ вже потеплішав приблизно на +1,2 °C, і температура буде продовжувати підвищуватися, якщо уряди всього світу різко не скоротять викиди.

У середу італійські пожежники заявили, що вони брали участь у більш ніж 300 операціях на Сицилії й Калабрії за 12-годинний період, борючись всю ніч, щоб контролювати пожежі, які спалюють тисячі акрів землі. Італійські ЗМІ повідомили про трьох загиблих у результаті пожежі: двох у Калабрії й одного — на Сицилії.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", знімок українського фотографа став символом пожеж у Туреччині.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини