Головна Новини Світ Італія У Венеції вода в головному каналі різко змінила колір: відома причина (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Венеції вода в головному каналі різко змінила колір: відома причина (ФОТО)

Зараз влада намагається ідентифікувати речовину, яка змінила колір води у Венеції

28 травня 2023, 20:25
Поділіться публікацією:

28 травня вода у головному каналі Венеції різко змінила колір та стала флуоресцентно-зеленою. Влада негайно взялася з'ясовувати, що стало причиною.Про це повідомляє Reuters з посиланням на пожежну службу Італії.

У Венеції вода в головному каналі різко змінила колір: відома причина (ФОТО)

Вода в головному каналі Венеції змінила колір (фото twitter.com/zaiapresidente)

У повідомленні агенції йдеться, що цей випадок перегукується з недавніми епізодами в Італії, коли групи захисників навколишнього середовища фарбували пам'ятники, в тому числі використовували рослинне вугілля, щоб пофарбувати воду фонтану Треві в Римі в чорний колір на знак протесту проти викопного палива.

Але у цьому випадку ніхто з екоактивістів не взяв на себе відповідальність за інцидент, що трапився у головному каналі Венеції.

 Натомість місцеве італійське агентство з охорони навколишнього середовища взяло зразки води і намагається ідентифікувати речовину, яка стала причиною зміни кольору.

Своєю чергою,  префект Венеції Лука Зайя скликав екстрену нараду за участі поліції, аби розслідувати цей інцидент та  вивчити ймовірні контрзаходи.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що вулкан Етна прокинувся. Через нову активність вулкана Етна на Сицилії, аеропорт в італійському місті Катанія закрили на кілька годин або до часу завершення виверження. 21 травня через активну діяльність вулкана його попіл вкрив злітні смуги аеропорту. Через це адміністрація аеропорту повідомила, що рейси до та з популярного туристичного міста будуть зупинені, поки не будуть відновленні безпечні умови для авіаперельотів. Окрім злітних смуг, попіл також вкрив також місцеві дахи будинків та автомобілі. 

Експерти з Італійського інституту геофізики та вулканології підкреслили, що спостереженню за активністю вулкана заважають дощові хмари, які спостерігаються останніми днями в цьому районі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини