Головна Новини Світ Італія В Іспанії мітинги переросли в заворушення: затримано кілька десятків осіб
commentss НОВИНИ Всі новини

В Іспанії мітинги переросли в заворушення: затримано кілька десятків осіб

Поліція застосувала проти протестуючих гумові кулі, кийки і сльозогінний газ

18 лютого 2021, 02:49
Поділіться публікацією:

В іспанському Мадриді мітинг на підтримку арештованого репера Пабло Асель до вечора сьогоднішнього дня знову переріс в безлади і сутички зі співробітниками поліції. Про це повідомляють очевидці в соцмережах.

В Іспанії мітинги переросли в заворушення: затримано кілька десятків осіб

Мітинг, фото - з відкритих джерел

Спочатку сотні людей, що зібралися на головній площі, вигукували вимоги звільнити музиканта, але потім протестувальники почали ламати дорожні знаки і перевертати сміттєві баки. На одній з вулиць звели, а потім підпалили барикаду.

Поліція застосувала проти протестуючих гумові кулі, кийки і сльозогінний газ.

У Каталонії, в тому числі в Барселоні, затримано близько 30 осіб, повідомили РІА Новини в каталонських правоохоронних органах Mossos de Escuadra.

За даними газети País, в Мадриді затримано близько 15 осіб, постраждали як мінімум п'ять поліцейських. В іспанській столиці також є постраждалі серед протестуючих.

Нагадаємо, 4 лютого 2021 року біля Верховної Ради України зібрався багаточисельний мітинг антипрививочніков. Учасники акції вимагають відмовитися від початку масової вакцинації від коронавірусу, а також зупинити розгляд одного із законопроектів, який передбачає початок щеплень.

Мітинг вирішили організувати через те, що сьогодні народні депутати повинні розглянути документ під номером 4142. Проект закону передбачає регулювання системи громадського здоров'я в Україні. Слід зазначити, що деякі його пункти стосувалися процесу вакцинації (не тільки від коронавірусу). Так, зокрема, в разі відмови батьків від щеплення своїй дитині, вони повинні подати відповідну заяву (так звана "презумпція згоди на вакцинацію"). Разом з тим голова комітету ВРУ з питань здоров'я нації Михайло Радуцький декількома днями раніше повідомив, що після обробки із законопроекту №4142 були видалені деякі фрагменти.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини