Головна Новини Світ Італія В Іспанії з-під води вийшло село, яке 30 років тому затопили
commentss НОВИНИ Всі новини

В Іспанії з-під води вийшло село, яке 30 років тому затопили

Жителям Араседо запропонували гроші, щоб вони могли переселитися.

25 листопада 2021, 01:50
Поділіться публікацією:

Такі історії вражають. В Іспанії з-під води вийшло село Араседо. Його місцева влада затопила 30 років тому. Як повідомляє Daily Mail, населений пункт пішов під воду 1992 року після того, як гідроелектростанція на річці Ліма закрила свої шлюзи. Водойма розташовується на території Португалії та Іспанії, і в 1968 році влада обох країн домовилася побудувати на ній дамбу Ліндозо. Для цього необхідно було затопити села по берегах річки та переселити звідти мешканців. Жителям Араседо запропонували гроші, щоб вони могли переселитися, але багато хто не погоджувався і влаштовував акції протесту і навіть оголошував голодування. Загалом у селі проживало близько 120 осіб, які проживали у 70 будинках.

В Іспанії з-під води вийшло село, яке 30 років тому затопили

Стихія - фото з відкритих джерел

В результаті португальська гідроенергетична компанія EDP переконала переселитися та взяти виплату 51% жителів Араседо, та решті довелося приєднатися до них. Після цього село пішло під воду. Руїни будинків та інших будівель з'являються на поверхні, коли рівень води у водосховищі стає низьким. Стіни більшості будівель зруйновані, але деякі, як і раніше, виглядають незайманими. У селі все ще збереглися старі дороги та стежки. На території стоять іржаві автомобілі, а у будинках на столах – скляні пляшки, які мешканці залишили перед від'їздом.

Нагадаємо, стихія наробила біди не лише в Одесі, а й у Маріуполі. У місті злива затопила вулиці та дороги, тротуари, електропідстанцію відключено. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на mrpl.city. Вранці рятувальники аварійно-водолазної служби міської ради працювали у режимі підвищеної готовності. Міський транспорт тимчасово переставав курсувати через потоки води на проїжджій частині. Водії зупиняли тролейбуси та трамваї прямо посеред дороги. Під час грози виявилося, що на перехресті вулиць Казанцева та Митрополичів забита мулом та сміттям стічна система. Дощові потоки стікали зі схилів із такою силою, що деякі водії навіть не змогли підійти до своїх автомобілів. Відомо, що у деяких районах міста мешканці залишилися без світла.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини