Головна Новини Світ Італія В Італії активізувався вулкан: величезний стовп попелу здійнявся на кілька кілометрів (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Італії активізувався вулкан: величезний стовп попелу здійнявся на кілька кілометрів (ВІДЕО)

Через виверження вулкана Етна в місті Катанія було тимчасово припинено роботу аеропорту

15 грудня 2021, 13:02
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

В Італії активізувався вулкан: величезний стовп попелу здійнявся на кілька кілометрів (ВІДЕО)

Вулкан Етна. Фото з відкритих джерел

В Італії активізувався вулкан. Про це пише видання Watchers.

Вчора, 14 грудня, на вулкані Етна, що знаходиться на східному узбережжі Сицилії, сталося виверження. Воно супроводжувалося рясним викидом попелу в атмосферу. Вулканічний попіл поширюється на південь від кратера.

Повідомляється, що активність настала через день після того, як невеликий потік лави з'явився у новому отворі на східному схилі Етни. За даними ЗМІ, потік встановився на висоті приблизно 1700 – 1800 метрів над рівнем моря. Виверження супроводжувалося поступовим збільшенням середньої амплітуди вулканічних поштовхів.

Агентство ANSA передає, що стовп попелу піднявся на висоту понад п'ять кілометрів. Через це у місті Катанія було тимчасово припинено роботу аеропорту.

У мережі з'являються відео з місця подій. На кадрах можна побачити, як великий стовп попелу здіймається над вулканом.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував про те, що сильний землетрус сколихнув Індонезію. Осередок підземних поштовхів, магнітудою понад сім балів, знаходився приблизно за сто кілометрів від міста Ларантука. Землетрус відчувався відразу в кількох містах. Повідомляється, що у місцевих жителів почалася паніка, і вони почали вибігати з будинків.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що у Великій Британії мандрівник став свідком дивовижного атмосферного явища. Ним виявилася оптична ілюзія, яку називають гірською примарою. У момент, коли чоловік помітив "примари" поряд з ним не було нікого і він неабияк злякався. Докладніше про це читайте в нашій статті. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини