Головна Новини Світ Італія В Італії "паспорт здоров'я" став обов'язковим для усіх працівників
commentss НОВИНИ Всі новини

В Італії "паспорт здоров'я" став обов'язковим для усіх працівників

Нові заходи проти COVID-19 набрали чинності у п'ятницю

15 жовтня 2021, 16:45
Поділіться публікацією:

В Італії влада дала "зелене світло" строгим правилам для боротьби з коронавірусом. Тепер на роботу можуть виходити тільки ті італійці, які мають так званий "зелений пропуск", який підтверджує повний курс вакцинації, документ, що підтверджує одужання, або ж негативний тест на COVID-19. Без одного з трьох цих документів роботодавці не мають права допускати людей на роботу. Як інформує видання "Коментарі", про це пише портал "Європейська правда".

В Італії "паспорт здоров'я" став обов'язковим для усіх працівників

Протести в Італії. Фото: "Європейська правда"

Таке рішення влади Італії викликало невдоволення серед деякої частини італійців. Нові норми викликають суперечки й зустріли певний опір. Великими містами Італії прокотилися акції протестів. Люди виходять на мітинги проти зобов'язання всім мати "зелені пропуски", без яких неможливо працювати.

Протестанти вирішили вдатися до радикальних методів, щоб влада активніше йшла з ними на діалог і ухвалила рішення переглянути нові правила. Так акції протесту з блокуванням доріг проходять у портах Генуї та Анкони. У Трієсті робочі заблокували порт на знак протесту. У центрі Рима також збираються люди.

Підприємства, які не перевірятимуть у своїх працівників наявність "зелених пропусків", будуть оштрафовані на 1000 євро.

Сьогодні понад 85% італійців старше 12 років отримали хоча б одну дозу вакцини. Італія виявилася однією з небагатьох країн Європи, де діють найсуворіші правила боротьби з коронавірусом.

Також читайте на порталі "Коментарі" — в Україні з'явилася перша п'ятірка областей, які на межі потрапляння в "червону" карантинну зону. Ситуація із захворюваністю на коронавірус ускладнюється.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини