Головна Новини Світ Італія В Італії задумали проросійську виставку про Маріуполь: як відповіла Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

В Італії задумали проросійську виставку про Маріуполь: як відповіла Україна

В Італії хочуть провести виставку, присвячену «швидкому відновленню» зруйнованого росіянами Маріуполя

5 січня 2024, 19:45
Поділіться публікацією:

Українське посольство в Італії закликало італійську владу не допустити проведення 20 січня у місті Модена проросійської виставки, яка присвячена окупованому Маріуполю. Відповідне звернення посольство опублікувало на своїй сторінці у Facebook, передає портал "Коментарі".

В Італії задумали проросійську виставку про Маріуполь: як відповіла Україна

Зруйнований росіянами Маріуполь. Фото з відкритих джерел

Українське посольство назвало провокацією заплановану на 20 січня виставку у Модені, яка має розповідати, як російські окупанти "швидко відновлюють" вщент зруйноване місто Маріуполь.

Повідомляється, що дипломатичне представництво України в Римі вже надіслало офіційний запит про скасування проросійської виставки про Маріуполь.

Як відомо, в анонсі заходу про "швидкий процес відновлення" Маріуполя, зруйнованого РФ, вказані традиційні кремлівські пропагандистські тези про нібито "народне повстання" на Донбасі, яке "привело до звільнення міста".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російська армія 4 січня активізувала наступ на Авдіївку Донецької області. Окупанти штурмують місто з близько 20-ти напрямків, розповів начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш. Очільник адміністрації відзначив, що перед тим останні кілька днів навколо Авдіївки спостерігалося відносне зменшення штурмів. Про цьому, за його словами, весь цей час окупанти продовжували завдавати артилерійські та авіаудари.

"Коментарі" також повідомляли, що російські війська продовжують інтенсивні наступальні дії на Куп'янському та Бахмутському напрямах та перегруповуються на Лиманському. Зокрема, намагаються наступати на Часів Яр, розповів командувач Сухопутних військ Олександр Сирський. Командувач сухопутних військ зазначив, що тривають напружені бої поблизу населеного пункту Богданівка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини