Головна Новини Світ Італія В Італії запровадили обов'язкову вакцинацію для всіх громадян віком 50
commentss НОВИНИ Всі новини

В Італії запровадили обов'язкову вакцинацію для всіх громадян віком 50

На сьогоднішній день в Італії зафіксували понад 138 тисяч смертей від коронавірусу

7 січня 2022, 17:00
Поділіться публікацією:

Рішення набуває чинності негайно і діятиме як мінімум до 15 червня. Метою такого кроку уряду є знизити смертність від коронавірусу в країні та послабити навантаження на систему охорони здоров'я. Про це повідомляє Reuters. Сьогодні в Італії зафіксували понад 138 тисяч смертей від коронавірусу. За цим показником вона – на другому місці у Європі після Великої Британії.

В Італії запровадили обов'язкову вакцинацію для всіх громадян віком 50

Вакцинація - фото з відкритих джерел

Раніше в Італії уряд запровадив обов'язкову вакцинацію проти COVID-19 для викладачів та медичних працівників. З жовтня 2021 року вакцинуватися зобов'язали всіх працюючих громадян – це стало умовою допуску до роботи (або при пред'явленні негативного результату тесту на коронавірус). Відмова від вакцинації, згідно з рішенням влади, тягне за собою усунення від роботи без збереження заробітної плати.

“Ми вживаємо таких заходів, щоб подбати про функціонування нашої медичної системи та одночасно мати можливість не закривати навчальні заклади та установи”, – заявив прем'єр-міністр Маріо Драгі.

Як повідомляється, урядовий указ був схвалений після двох з половиною годин засідання Кабінету міністрів Італії, на якому виникли дискусії всередині багатопартійної коаліції Драги.

Нагадаємо, централізований контроль і профілактика захворювань (CDC) повідомив у середу, 5 січня, про розширення права на використання бустерних доз Pfizer і BioNTech для осіб у віці від 12 до 15 років. Цей крок було зроблено після того, як група зовнішніх експертів рекомендувала ревакцинацію проти COVID-19 для дітей віком від 12 до 15 років. Консультативний комітет CDC з імунізації (ACIP) проголосував 13 проти 1 за те, щоб рекомендувати агентству охорони здоров'я США підтримувати ревакцинацію для осіб віком від 12 до 15 років через п'ять місяців після другої дози.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини