Головна Новини Світ Італія До міськради італійської столиці балотується українка
commentss НОВИНИ Всі новини

До міськради італійської столиці балотується українка

Тетяна Тарасенко змогла вибудувати успішну життєву дорогу

9 вересня 2021, 11:41
Поділіться публікацією:

Українка Тетяна Тарасенко-Кузик бере участь на виборах у Міську Раду Риму, про це пише україномовне італійське видання "Українська газета". 

До міськради італійської столиці балотується українка

Тетяна Тарасенко у римському Капітолії, фото "Українська газета"

У столиці Італії розпочалась виборча кампанія міського голови та місцевих депутатів. Вибори відбудуться 3-4 жовтня. Серед кандидатів у депутати Капітолію Тетяна Кузик. Їй 50 років. Вона народилася в Україні та отримала тут вищу освіту. Але з економічних причин змушена була переїхати. Після імміграції працювала в україно-італійському виданні "Форум", також займалася профспілковою діяльністю та волонтерством. Заснувала українську школу "Престиж", а ще була підприємцем. В Італії закінчила факультет соціології папського університету "Анжелікум" за спеціальністю політичні науки.

В політиці Тетяна вже має досвід. Вона працювала в адміністрації міста. У грудні 2006 року її обрали додатковим радником мерії Рима з питань іммігрантів країн Східної Європи.

7 років Тетяна-Тарасенко Кузик очолювала українську громаду у Римі. Організовувала численні культурні заходи, співпрацюючи з УГКЦ та спосольством України в Італії.

"Участь у виборах для мене – це гордість і велика відповідальність. Я вирішила зробити свій внесок для міста, яке я люблю та в якому я живу та працюю. Основним напрямком моєї діяльності буде захист соціальних прав жителів міста. Я вірю, що спільна робота державних установ, церкви, громадських організацій, профспілок та засобів масової інформації, сприятиме сталому розвитку, суспільній рівновазі та соціальній різноманітності міста Рима", — ділиться Тетяна Тарасенко-Кузик.
На цю босаду вона балотується разом з італійським політиком Джільбельто Кашані.
Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Італія відкривається для вакцинованих українців. Громадяни України можуть приїхати і без вакцинації, але повинні мати при собі негативний ПЛР-тест. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини