Головна Новини Світ Італія Виверження вулкана на Ла-Пальмі триває
commentss НОВИНИ Всі новини

Виверження вулкана на Ла-Пальмі триває

Жителі острова були змушені виїхати зі свого будинку

25 жовтня 2021, 23:48
Поділіться публікацією:

На іспанському острові Ла-Пальма, де вже більше місяця триває виверження вулкана Камбре-Велья, лава захоплює нові території стрімким потоком. Про це пише міжнародне інформаційне агентство Sky News. Виверження вулкана Камбре-Велья на іспанському острові Ла-Пальма триває і зараз могутніше, ніж будь-коли. Після обвалення кратера потужні річки лави покривають все більше нових територій. Інститут вулканології Канарських островів описав новий потік як "гігантський лавовий фонтан" після того, як він вирвався з вулкана Камбре-Велья сьогодні вранці.

Виверження вулкана на Ла-Пальмі триває

Вулкан - фото з відкритих джерел


"Ми знаходимося на новій фазі, яка є набагато більш інтенсивної", — сказав Педро Ернандес, науковий співробітник інституту.


Нові тріщини і бічні отвори відкрилися на схилах вулкана в вихідні. Жителі спостерігали, в якому напрямку буде рухатися новий потік лави, і влада готувалася виселити більше людей з їхніх будинків. Швидка евакуація поки дозволила уникнути жертв виверження, хоча лава повністю або частково зруйнувала понад 2000 будівель, в більшості будинків, і охопила понад 900 га переважно сільськогосподарських угідь. Річки лави, котяться по схилу пагорба, мають ширину близько 3 км.


Жителі острова були змушені виїхати зі свого будинку. Минулого тижня вчені нарахували понад 800 землетрусів різної сили на Ла-Пальмі, більшість з яких не відчули жителі.


Нагадаємо, як стало відомо, фахівці зафіксували переміщення по території Європи повітряних мас, які містять підвищену концентрацію діоксиду сірки. Дана речовина виділяється при виверженнях вулканів. На цей час газ вже досяг території нашої країни. Однак вчені запевняють, що хвилюватися не варто, так як перевищення концентрацій речовини спостерігається не в приземному шарі атмосфери, а на відносно великих висотах. Відзначається, що в разі випадання опадів може утворитися слабокислотні дощ, який також не представляє суттєвої небезпеки для здоров'я людини і навколишнього середовища.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини