Головна Новини Світ Особистості Армія оборони Ізраїлю підтвердила загибель прем'єр-міністра ХАМАС
commentss НОВИНИ Всі новини

Армія оборони Ізраїлю підтвердила загибель прем'єр-міністра ХАМАС

Декілька посадовців загинули внаслідок авіаудару у секторі Газа кілька місяців тому

сьогодні, 13:03
Поділіться публікацією:

Високопоставленого представника ХАМАС Равхи Муштаха, фактичного прем'єр-міністра сектору Газа, було вбито внаслідок ізраїльського удару кілька місяців тому, повідомили Армія оборони Ізраїлю та Шин-Бет, пише The Times of Israel.

Армія оборони Ізраїлю підтвердила загибель прем'єр-міністра ХАМАС

Чиновники ХАМАС (зліва направо) Раві Муштаха, Самех аль-Сірадж та Самі Одех на плакатах, випущених Армією оборони Ізраїлю 2 жовтня 2024 року. Текст на червоних смужках свідчить: «Знищено». (Армія оборони Ізраїлю)

За даними військових і Шин-Бет, Муштаха зазнав нападу в секторі Газа три місяці тому разом із посадовцями ХАМАС Самехом аль-Сіраджем, який обіймав посаду міністра безпеки в політичному бюро ХАМАС, і Самі Одехом, головою "загального механізму безпеки" ХАМАС.

Наразі Армія оборони Ізраїлю підтверджує, що внаслідок удару загинули троє бойовиків.

Ударом, який завдали винищувачами, знищено чиновників, коли вони ховалися в тунелі на півночі сектора Газа. Армія оборони Ізраїлю стверджує, що вона мала "точні розвіддані", що вказували на те, що чиновники перебували в тунелі.

Військові описують тунель як "укріплену та обладнану підземну споруду", яка "служила командно-контрольним центром ХАМАС і дозволяла старшим оперативникам залишатися в ній протягом тривалого часу".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

Рейтинг найвпливовіших євреїв світу: на якому місці Зеленський

The Jerusalem Post опублікував рейтинг 50 найвпливовіших євреїв світу. Першу трійку місць зайняли американці: очолив список Дуг Емхофф — другий джентльмен США, чоловік віце-президента та кандидата у президенти США Камали Харріс. За ним іде губернатор Пенсільванії Джо Шапіро та мільярдер Білл Екман.

Ізраїльське видання поставило свого прем'єра Біньяміна Нетаньяху на п'яте місце: одразу після держсекретаря США Ентоні Блінкена. Президент України Володимир Зеленський посів 22 місце. У 2022 році саме він очолював рейтинг від The ​​Jerusalem Post.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини