Головна Новини Світ Особистості Мексику вперше очолить жінка: хто переміг на президентських виборах
commentss НОВИНИ Всі новини

Мексику вперше очолить жінка: хто переміг на президентських виборах

Клаудія Шейнбаум - перша жінка-президент Мексики, що отримала рекордну підтримку виборців

3 червня 2024, 13:30
Поділіться публікацією:

У Мексиці закінчились президентські вибори, які завершилися історичною перемогою Клаудії Шейнбаум. За неї віддали голоси від 58,3% до 60,7% виборців, тоді як її найближчий конкурент, Хочітль Гальвес, отримала лише 29% голосів. Ці дані, зафіксовані виборчою комісією, вказують на великий відрив і народну підтримку Шейнбаум, яка стане першою жінкою-президентом країни.

Мексику вперше очолить жінка: хто переміг на президентських виборах

Перша жінка-президент Мексики, що отримала рекордну підтримку виборців

Шейнбаум, 61-річна вчена і політик, до свого президентства обіймала посаду мерки Мехіко, є добре відомою за свою роботу в області охорони навколишнього середовища. Вона також зазначена серед колективних лауреатів Нобелівської премії миру 2007 року, як член Міжурядової групи експертів зі зміни клімату.

Шейнбаум представляє Рух національного відродження, партію нинішнього президента Мексики Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, і її перемога є продовженням його політичної лінії, яка зосереджена на соціальних змінах і реформах.

Боротьба зі злочинністю: ключова перспектива нової адміністрації

Один з головних пунктів передвиборної програми Клаудії Шейнбаум полягає в боротьбі зі злочинністю. За її мерства в Мехіко кількість умисних убивств у столиці досягла найнижчого рівня за останні три десятиліття, і вона планує використати цей досвід на державному рівні. Шейнбаум обіцяє зосередитися на координації між Національною гвардією, поліцією штатів, прокуратурою та розвідувальними службами.

В період 2018-2022 років кількість умисних убивств у Мексиці перевищувала 30 тисяч щороку, досягнувши піку у 2020 році з 36,773 убивствами. Хоча рівень убивств знижується з 2020 року, злочинність все ще залишається серйозною проблемою для 130-мільйонної нації.

Цьогорічні вибори, під час яких обирали не тільки президента, а й губернаторів та тисячі депутатів різних рівнів, також ознаменувалися численними насильницькими інцидентами, що включали вбивство 36 кандидатів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини