Головна Новини Світ Особистості Саміт у Сінгапурі: Україна та Індонезія обговорили співпрацю
commentss НОВИНИ Всі новини

Саміт у Сінгапурі: Україна та Індонезія обговорили співпрацю

Президенти обговорили прогрес у реалізації Української формули світу

1 червня 2024, 19:40
Поділіться публікацією:

Під час азіатського саміту з безпеки "Діалог Шангрі-Ла", що проходить у Сінгапурі, відбулася важлива зустріч президентів України та Індонезії. Володимир Зеленський та Прябово Субіанто обговорили прогрес у реалізації Української формули світу.

Саміт у Сінгапурі: Україна та Індонезія обговорили співпрацю

Зеленський зустрівся із президентом Індонезії

Президент України висловив намір збільшити обсяги постачання агропродукції до Індонезії, незважаючи на труднощі, спричинені російськими обмеженнями на судноплавство у Чорному морі. Зеленський наголосив, що ці дії спрямовані на зміцнення продовольчої безпеки в Індонезії та підтримку міжнародної стабільності.

Також український лідер обговорив із іноземним колегою реалізацію "української формули світу". Зеленський висловив упевненість у необхідності участі Індонезії на майбутньому Глобальному саміті світу, який покликаний сприяти підтримці суверенітету та територіальної цілісності України.

"Ми розраховуємо на підтримку Індонезією суверенітету та територіальної цілісності України", — сказав Зеленський.

Саміт у Сінгапурі, який триватиме до 2 червня, вже привернув значну увагу за рахунок своєї актуальності та масштабу. Очікується, що виступ Зеленського в останній день заходу вплине на подальший розвиток міжнародних відносин.

Раніше “Коментарі” писали, що в інтерв'ю британському виданню The Guardian президент України Володимир Зеленський прокоментував одну із найболючіших тем України – необхідність мобілізації. Сотні тисяч українців добровільно вирушили на фронт на початку   воєнного конфлікту, але сьогодні ця хвиля патріотизму, здається, вичерпалася.

Крім того, президент України Володимир Зеленський погоджується з тим, що сума, виділена Конгресом США, велика, і укомплектувати бригади "просто і швидко", але "цієї швидкості не вистачає Заходу". Повільна допомога від США дуже гальмує готовність ЗСУ ефективно відбивати атаки агресора. Як повідомляє портал "Коментарі", про це Зеленський розповів в інтерв'ю "The Guargian".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини